Bereiding
Plakjes ossenhaas gemarineerd in sojasaus met Chinees 5 kruidenpoeder
- Meng 2 eetl. sojasaus met het Chinees 5 kruidenpoeder.
- Leg de plakjes ossenhaas in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
- Dep de plakjes droog en dompel ze aan tafel in de hete bouillon en laat ze snel gaar worden.
Lekker met aan tafel in de bouillon gegaarde champignons of shii-takes, slaharten (van kropsla) en kerstomaatjes.
Plakjes varkenshaas gemarineerd in Hoisinsaus
- Meng de plakjes varkenshaas met de Hoisinsaus.
- Laat de plakjes minimaal 30 minuten trekken.
- Dep de plakjes droog en dompel ze aan tafel in de hete bouillon en laat ze snel gaar worden.
Lekker met aan tafel in de bouillon gegaarde waterkastanjes (blik); stukjes lente-ui en reepjes Chinese kool. Dippen in Hoisinsaus.
Wonton gevuld met gehakt
- Hak de lente-ui zeer fijn.
- Meng het gehakt met de fijngesneden ui, een mespuntje zout en de sesamolie.
- Leg 1 theel. van het gehaktmengsel in het midden van een wontonvel. Bevochtig de randen met wat water.
- Vouw de punten naar elkaar en druk ze stevig aan.
- Dompel de wontons aan tafel in de hete bouillon en laat ze in ca. 3 minuten garen.
Lekker met aan tafel in de bouillon gegaarde minimaïs; plakjes courgette en wilde spinazie. Dippen in kant-en-klaar verkrijgbare oestersaus.
Tip
Als je geen speciale pan hebt, kun je ook een gewone pan gebruiken en deze op een rechaud warm houden. Bij de Chinese fonduepan horen speciale vangnetjes om het voedsel uit de bouillon te scheppen.
Wist je dat…
Chinese bouillonfondue is puur, lekker en caloriearm! In een speciale Chinese fondue pan (Mongoolse vuurpot), verwarmd door houtskool, worden in de hete, zachtjes pruttelende bouillon groenten, gehaktballetjes en (door de slager) heel dun gesneden plakjes vlees gegaard. Boven de “schoorsteen” kunnen deze plakjes eventueel eerst licht geroosterd worden voor een extra lekker smaakje. Aan het einde van de maaltijd is de bouillon zo lekker geworden dat het heerlijk is om die als afsluiter op te serveren.
- 2 personen
- 90 minuten
Ingrediënten
100 g ossenhaas (in dunne plakjes van ca. ½ cm gesneden)
50 g rundergehakt
100 g varkenshaas (in dunne plakjes van ca. ½ cm gesneden)
½ pakje wontonvelletjes (22 vellen, diepvries, bij Toko)
snufje zout
½ lenteuitje
3 theelepels 5 kruidenpoeder (Chinees, verkrijgbaar bij Toko)
1¼ liter bouillon (tablet of zelfgemaakt)
½ dl sojasaus (Chinese, donkere)
3 theelepels sesamolie
½ dl Hoisinsaus
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: