Bereiding
- Bestrooi de schnitzels met tijm, zout en peper.
- Leg op elke schnitzel ¼ deel van de wortel en preireepjes. Rol het vlees op en zet het vast met een cocktailprikker. Stoom de schnitzelrolletjes in circa 15-20 minuten gaar.
- Maak ondertussen de kaassaus. Smelt in een steelpan de boter op zacht vuur, roer de bloem er door tot een samenhangende massa. Voeg de melk in één keer toe en roer tot de saus gaat binden. Voeg tenslotte de room en Gruyere toe en roer tot de kaas gesmolten is. Breng de saus op smaak met zout en nootmuskaat.
- Verdeel de vleesrolletjes over 4 borden en schep de kaassaus over het vlees.
Lekker met rijst en peultjes
Wist u dat…
een varkensschnitzel zeer mager is en per 100 gram maar 3,1 gram vet bevat?
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
4 varkensschnitzels (à 125 g)
1 theelepel tijm
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
1 winterwortel (in dunne reepjes van 10 cm lang)
1 prei (in dunne reepjes van 10 cm lang)
15 g boter
15 g bloem
1½ dl melk (koud)
½ dl room
50 g gruyère (geraspt)
snufje nootmuskaat
4 cocktailprikkers
stoompan
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: