Bereiding
- Laat de satéprikkers in water weken.
- Roer in een kom 2 teentjes knoflook, gemberpoeder, 2 eetlepels limoensap, 4 eetlepels ketjap en peper tot een marinade. Schep de blokjes varkenshaas door de marinade en laat deze 1½ uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Rijg de blokjes vlees aan de satéstokjes. Grill de saté op de barbecue (of in de grillpan of onder de ovengrill) ca. 10 minuten aan alle zijden goudbruin.
- Roer ondertussen in een kom 1 teentje knoflook, 1 eetlepel limoensap, 3 eetlepels ketjap en versgemalen peper tot een ketjapsaus.
- Verdeel de saté en ketjapsaus over 4 borden en garneer deze met de gedroogde uitjes.
Lekker met frietjes en komkommer-taugé salade.
Tip
Maak er een complete rijsttafel van
- 4 personen
- 100 minuten
Ingrediënten
- 500 g varkenshaas (in blokjes van 1½ cm)
- 2 eetlepels uien (gefruite gedroogde uitjes)
- 7 eetlepels ketjap manis
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 1 theelepel gemberpoeder
- 3 eetlepels limoensap
- 16 satéstokjes
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: