Bereiding
- Pel en snipper het sjalotje en het teentje knoflook. Pel de uien en snijd ze in partjes. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ± 2 cm. Maak de sperziebonen schoon en breek ze.
- Meng het gehakt met het ei, de kruidenmix, het sjalotje en de helft van de knoflook en vorm er stuitergrootte balletjes van.
- Verhit de helft van de olie in een wok en bak de gehaktballetjes rondom bruin en in 5-7 minuten gaar. Neem ze uit de pan.
- Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui met de rest van de knoflook al omscheppend gedurende 3 minuten.
- Voeg de worteltjes en de sperziebonen toe en bak ze 5 minuten mee. Schep de balletjes, de ketjap en sambal, peper en zout naar smaak erdoor en warm alles goed door.
Lekker met meergranenrijst.
Gourmet tip: draai deze lekkere, gekruide balletjes ook voor bij de gourmet!
- 4 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
500 g half-om-halfgehakt
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 grote uien
300 g worteltjes
300 g sperziebonen
1 zakje kruidenmix (voor gehaktsaté)
4 eetlepels olie
1-2 eetlepels ketjap manis
1-2 theelepels sambal
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: