
Bereiding
- Pel en snipper het sjalotje en het teentje knoflook. Pel de uien en snijd ze in partjes. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ± 2 cm. Maak de sperziebonen schoon en breek ze.
- Meng het gehakt met het ei, de kruidenmix, het sjalotje en de helft van de knoflook en vorm er stuitergrootte balletjes van.
- Verhit de helft van de olie in een wok en bak de gehaktballetjes rondom bruin en in 5-7 minuten gaar. Neem ze uit de pan.
- Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui met de rest van de knoflook al omscheppend gedurende 3 minuten.
- Voeg de worteltjes en de sperziebonen toe en bak ze 5 minuten mee. Schep de balletjes, de ketjap en sambal, peper en zout naar smaak erdoor en warm alles goed door.
Lekker met meergranenrijst.
Ingrediënten
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 2 grote uien
- 300 g worteltjes
- 300 g sperziebonen
- 1 zakje kruidenmix (voor gehaktsaté)
- 4 eetlepels olie
- 1-2 eetlepels ketjap manis
- 1-2 theelepels sambal
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!