
Bereiding
- Roer in een kom 3 eetlepels olie, 1 teentje geperste knoflook en Provençaalse kruiden door elkaar. Dep de filetlapjes droog met keukenpapier en bestrijk deze licht met de kruidenolie. Laat het vlees 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Hak 4 takjes peterselie fijn. Snijd de aubergine in blokjes van ½ cm.
- Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan, voeg de overige knoflook en de aubergine toe en bak deze in ca. 5 minuten rondom bruin.
- Grill de filetlapjes in de grillpan in ca. 8 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar. Bereid ondertussen de bechamelsaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer de blokjes gebakken aubergine, geraspte kaas en fijngehakte peterselie door de bechamelsaus en breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.
- Verdeel de filetlapjes over 4 borden. Bestrooi het vlees met zout en peper en schep de auberginesaus over de filetlapjes. Garneer de borden met takjes peterselie.
Lekker met sla en pitabroodjes.
4 personen
40 minuten
Ingrediënten
8 dunne varkensfiletlappen
5 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (geperst)
1 theelepel Provençaalse kruiden
8 takjes peterselie (verse, fijngehakt)
1 aubergine
snufje zout
1 zakje witte saus (bechamelsaus, voor 2 dl saus)
75 g geraspte kaas
snufje peper (versgemalen)
1 eetlepel citroensap
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!