Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Filetrollade met een geitenkaasvulling

750 g varkensfilet (aan één stuk), 75 g geitenkaas (zachte), 1 eetlepel groene kruiden (verse fijngehakte, bijv. peterselie, bieslook en basilicum), 1 sjalotje

Varkensfiletlapje met een sesamlaagje

 4 varkensfiletlappen (à 125 g), 2 bosuitjes, 4 boterhammen (witte), 1½ eetlepel sesamzaad, 1 ei (L), 3 eetlepels olie, 1 blikje ananasstukjes (à 227 g), 1 eetlepel

De klassieke BLT sandwich

3 plakken bacon (dikgesneden), 1 eetlepel mayonaise, 2 boterhammen (witte), 3 blaadjes sla (grofgesneden ijsberg- of kropsla), 1 tomaat (in plakjes), snufje zout, snufje

Filetlapjes gevuld met pestogehakt

4 varkensfiletlappen (à 125 g, van 1½ cm dikte), 100 g varkensgehakt, 6 eetlepels bloem, 1 ei, 1 eetlepel melk,  10 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Gevulde pannenkoekjes met een lever-appelvulling

200 g varkenslever, 4 dl melk, 100 g bloem, snufje zout, 1 ei, 50 g boter, snufje peper (versgemalen), 1 ui (fijngesnipperd), 1 appel (in blokjes)

Buikspek uit de oven of van de barbecue

Verwarm de oven of BBQ (indirecte methode) voor op 180 C. Leg het stuk vlees, met de vette kant boven, op een rek op een bakplaat in de oven. Op de BBQ gebruik je een

porchetta

Porchetta

Een bekende Italiaanse bereiding die je hier steeds vaker tegenkomt. Als je stuk buikspek te klein is om mooi op te rollen, snijd je het in (vlinderen) en klap je het

italiaanse-fricandeau-uit-de-oven

Italiaanse fricandeau uit de oven

750 g varkensfricandeau, ½ dl olijfolie, 2 sinaasappels, snufje zwarte peper (versgemalen), 1 takje rozemarijn, 1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel citroensap,

Chinese filetlapjes

4 varkensfiletlappen (á 125 g), 1 eetlepel olie (arachide), 1 eetlepel sesamolie, 1 teentje knoflook (geperst), 1 theelepel sambal, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel

Kleine gehaktbroodjes uit de Provençe

500 g varkensgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 2 uien (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), ½ ei (losgeklopt), 40 g paneermeel, 1 eetlepel kappertjes, 50 g zwarte