Bereiding
- Snijd de kaas in zeer kleine blokjes van ½ cm.
- Klop het ei los.
- Meng het gehakt met ½ eetl. paneermeel, 2 eetl. ei, de kaas, de kruiden, de mosterd en de peterselie.
- Vorm van het gehakt 2 rolletjes.
- Wentel de gehaktrolletjes eerst door de bloem, vervolgens door de rest van het ei en als laatste door een laagje paneermeel zodat ze helemaal bedekt zijn.
- Verwarm de frituurolie tot ca. 170°C en frituur de Zaanse gehakt-kaaskroketjes in 4-5 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met tomatenketchup, mosterd of mayonaise.
Tip
De olie of het vet waarin wordt gefrituurd mag meer dan 1/3 van de pan vullen. Zeef de olie of het vet na gebruik altijd. Vervang het vet of de olie geregeld (na max. 6 keer). En bak kleine hoeveelheden tegelijk. Gebruik voor gerechten die koud worden gegeten altijd olie (bijvoorbeeld zonnebloem-, arachide- of gemengde frituurolie).
- 2 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
100 g half-om-halfgehakt
1 eetlepel bloem
½ eetlepel peterselie (fijngehakt)
25 g kaas (jongbelegen, aan één stukje)
olie (om te frituren)
½ eetlepel gehaktkruiden
1 ei
paneermeel
½ theelepel mosterd (Zaanse)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: