Bereiding
- Meng 7 eetl. appelstroop met de mosterd, 2½ eetl. Cajunkruiden en de slaolie.
- Bestrijk de schouderkarbonades helemaal met het appelstroopmengsel en laat ze een uurtje trekken.
- Schil en halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
- Kook de appel met de citroenrasp, het citroensap, 3 eetl. water, ½ eetl. Cajunkruiden en de suiker tot moes (ca. 10 minuten). Laten afkoelen.
- Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor.
- Leg de karbonades op een grillrek en rooster ze op de barbecue of onder de grill aan beide kanten bruin en gaar van binnen (ca. 20 minuten). Geregeld keren. Serveer de saus erbij.
Lekker met rijstsalade, een salade van ananas en bleekselderij en gepofte maïskolven.
Kook de maïskolven 10 min. in ruim kokend water. Laat ze uitlekken en rooster ze vervolgens op de grill in ca. 15 min. Ruim bestrijken met boter.
- 4 personen
- 90 minuten
Ingrediënten
4 schouderkarbonades
1 grote moesappel
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel suiker
8 eetlepels appelstroop
3 eetlepels cajunkruiden
1 theelepel citroenrasp
1 eetlepel slaolie
2 eetlepels citroensap
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: