Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roer intussen in een kom de ketjap, basterdsuiker, citroensap en 1 eetlepel olie tot een gladde marinade en pers de knoflook hierboven uit. Schep het nasivlees door de marinade en laat het vlees 15 minuten afgedekt marineren.
- Snijd de paprika in blokjes.
- Giet de rijst af en laat deze tot gebruik afgedekt staan.
- Laat de nasikruidenmix met groenten wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin het gemarineerde ketjapvlees op middelhoog vuur in ± 5-8 minuten bruin en gaar.
- Verhit intussen 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de nasigroenten en paprikablokjes ± 3-5 minuten. Voeg de gewelde nasikruiden aan het groentemengsel toe.
- Schep de rijst door het groentemengsel en verwarm deze kort mee.
- Verdeel de nasi over vier borden en schep het ketjapvlees over de nasi.
Lekker met kroepoek en atjar.
Tip
Voeg geen rode peper aan de nasi toe, maar zet in plaats daarvan een potje sambal op tafel. U kunt frisse plakjes komkommer bij de nasi serveren.
Wist u dat…
Door het ketjapvlees op de nasi te scheppen, kunt u ervoor zorgen dat een kleine eter ook voldoende vlees binnenkrijgt.
- 4 personen
- 39 minuten
Ingrediënten
- 300 g nasi/bamivlees
- 300 g rijst
- 2 eetlepels ketjap manis
- ½ eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 nasi/bami groentepakket (à 250 gram)
- 1 zakje kruidenmix (nasimix met groenten)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: