Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
placeholder

Zoete ribkarbonades

8 dunne ribkarbonades, 4 takjes tijm (vers of 1 theelepel gedroogd), snufje peper, 6 eetlepels bloem, snufje zout, 2 eetlepels boter (of 1 eet. olie), 1 stevige appel

Varkenslappen met paddenstoelen uit de braadzak 039

Varkenslappen met paddenstoelen uit de braadzak

500 g varkenslappen, snufje zwarte peper (versgemalen), 450 g paddestoelen (gemengde, in plakjes), 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes), 50 g boter (in blokjes), 1

Slavinken met tomatenboter

Slavinken met tomatenboter

4 slavinken, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel pesto rosso, 2 tomaten (zongedroogd, in stukjes), 50 g boter (zacht), grillpan

Rollade met exotisch fruit

750 g varkensfiletrollade, 1 mango (schijven van 3 cm), 4 takjes peterselie, 1 kleine ananas (plakken van 3 cm), 4 sjalotjes (grof gesnipperd), 75 g boter, snufje peper,

Beenham uit de oven

Beenham uit de oven

Een beenham uit de oven is voor elke eetgelegenheid geschikt. Of het nu een etentje met gasten is of een avondmaaltijd als elke andere. En wat je overhoudt, komt de dag

Rode bietensoep met gehaktballetjes en zure room

250 g varkensgehakt, ½ eetlepel citroenrasp, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 25 g boter, 1 ui (fijngehakt), 1½ liter bouillon (kippen, warme), 500 g bieten

Griekse fetahamburgers

400 g varkensgehakt, 1 sjalotje (fijngehakt), 1 ei, 3 eetlepels paneermeel, 2 theelepels oregano, 50 g feta (in blokjes van 1 cm), 2 eetlepels olijfolie, 4 broodjes

Pulled Pork van de barbecue

Haal het vlees bij voorkeur een uur van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak een heerlijke dry rub van verschillende kruiden of gebruik een

Spaanse Tapas gehaktballetjes

Spaanse Tapas gehaktballetjes

500 g varkensgehakt, 1 eetlepel kappertjes, 3 stuks ansjovisfilet (uit blik, in stukjes), 4 eetlepels paneermeel, 1 teentje knoflook (geperst), 1 ei, ½ theelepel

Mosterdworstjes

Mosterdworstjes

6 saucijsjes, 5 dl witte wijn (of 2½ dl water en 2½ dl wijn), mosterd, 1 laurierblaadje, 4 eetlepels boter, 1 eetlepel kerriepoeder