Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Jachtschotel varkensnek

Jachtschotel van varkensnek (procureur)

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak een puree van de aardappelen met de melk en de boter. Schep de blokjes appel hierdoorheen. Bak in 50 gram boter de uien aan. Voeg

Mediterrane lunch met Italiaanse sandwich en pastaslaatje

Mediterrane lunch met Italiaanse sandwich en pastaslaatje

8 plakjes salami
, 4 boterhammen (ciabatta)
, 50 g boter
, 1 theelepel Italiaanse kruiden
, 6 groene olijven (zonder pit)
, 4 blaadjes sla (bijvoorbeeld lollo bianco)
, 2

Italiaanse ribkarbonade in tomatensaus

Italiaanse ribkarbonade in tomatensaus

4 ribkarbonades, 1 laurierblaadje, snufje zout, 2 theelepels oregano, 3 eetlepels olijfolie, snufje peper (versgemalen), 1 teentje knoflook (geperst), 1 blik

Roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade

Roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade

250 g hamlappen, 2 theelepels citroensap, 1 kleine groene paprika (in reepjes), snufje peper (versgemalen), 2 theelepels sesamzaad, 1 kleine rode paprika (in reepjes),

Hollandse varkenslappen met tuttifrutti

Hollandse varkenslappen met tuttifrutti

500 g varkenslappen, snufje witte peper, 50 g boter, 4 sjalotjes (fijngehakt), 5 dl witte wijn (of appelsap), 200 g tuttifrutti, 2 eetlepels honing, 1 theelepel tijm, 1

Indisch bonenschoteltje met rookworst en sambal

1 rookworst (350 g), 2-3 stengels prei (ca. 500 g), 2 eetlepels zonnebloem olie, 1-2 eetlepels sambal brandal, ¼ liter tomatensaus (kant-en-klaar)

Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het gras

1 kleine rookworst (grof of fijn), 500 g aardappelen, 250 g snijbonen, 1 dl melk, 20 g boter, 1 pot witte bonen (grote), snufje zout en een snufje peper.

Varkensvlees op zijn Thais

Varkensvlees op z’n Thais

250 g schouderlappen, 150 g shii-take (chinese paddestoelen), 3 eetlepels currypasta (groene), stukje gemberwortel (vers), 2 bosuitjes, citroensap, takje koriander, 1

Filetlapjes met kruiden-knoflookolie

4 varkensfiletlappen, 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), ½ theelepel tijm, snufje peper, ½ theelepel rozemarijn, 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook

Filetlapjes gevuld met pestogehakt

4 varkensfiletlappen (à 125 g, van 1½ cm dikte), 100 g varkensgehakt, 6 eetlepels bloem, 1 ei, 1 eetlepel melk,  10 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels Parmezaanse kaas