Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C. Verhit in een koekenpan 1½ eetlepel olie en fruit hierin de uien en de knoflook ca. 5 minuten. Kneed in een kom het gehakt met het ei, het paneermeel, de kappertjes, olijven, Provençaalse kruiden en het uienmengsel door elkaar. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
- Vet de ovenschaaltjes in met ½ eetlepel olie. Verdeel het gehaktmengsel in de ovenschaaltjes en strijk de bovenzijde van het gehaktmengsel glad. Bak de gehaktbroodjes ca. 30 minuten in de oven op 190°C.
- Neem de Provençaalse gehaktbroodjes uit de oven en laat de gehaktbroodjes ca. 5 minuten rusten. Neem de gehaktbroodjes uit de ovenschaaltjes en verdeel de gehaktbroodjes over 4 borden.
Lekker met haricot verts en aardappelpuree.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
500 g varkensgehakt
2 eetlepels olijfolie
2 uien (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
½ ei (losgeklopt)
40 g paneermeel
1 eetlepel kappertjes
50 g zwarte olijven (in ringen)
½ eetlepel Provençaalse kruiden
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
4 kleine ovenschaaltjes