Bereiding
Oer-hollandse speklapjes, lichtpittige Cajunkruiden uit Louisiana en Japanse panko. Een internationaal trio dat jou zeker gaat bekoren!
- Haal de speklappen een half uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Meng de ingrediënten voor de cajunkruiden in een vijzel en stamp ze fijn.
- Snijd het zwoerd van de speklappen.
- Bestrooi de speklappen met de cajunkruiden.
- Paneer de speklappen met de panko.
- Verhit de boter in de pan.
- Bak de gepaneerde speklappen op middelmatig vuur in ca. 5 minuten per kant bruin.
Speklappen zijn lekker te combineren met komkommersalade en aardappeltjes uit de oven.
4 personen
15 minuten
Ingrediënten
4 speklappen
50 gram boter
100 gram panko (grof paneermeel)
Voor de cajunkruiden
(of cajun uit een potje)1 theelepel gerookte paprikapoeder
½ theelepel uienpoeder
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel cayennepeper
½ theelepel gedroogde tijm
½ theelepel gedroogde oregano
½ theelepel gedroogde basilicum
½ theelepel gedroogde kardemom gemalen
½ theelepel gedroogde komijn
½ theelepel gedroogde karwij
½ theelepel gemalen witte peper
½ theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel zout
Speklapje
Speklapjes zijn afkomstig van het buikspek. Dat is de magerste speksoort. Speklapjes zijn zowel met als zonder zwoerd verkrijgbaar.
