Lamskroon met honing en dragon
2 lamsracks (à 7 ribben), 12 kleine sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels dragon (verse), 1 eetlepel honing, 4 eetlepels olijfolie, snufje zeezout, snufje peper
Rookworst met gegrilde courgette en mosterddressing
1 rookworst, 1 dunne courgette, 6 eetlepels olijfolie, 2 theelepels mosterd (grove), 1 theelepel gembersiroop, 5 uien (Amsterdamse (pot), snufje zout, snufje peper
Rollade met sinaasappel-mango’salsa’
100 g varkensfiletrollade (gaar, vrij dik gesneden), 1 eetlepel maïsolie, 1 kleine sinaasappel, 2 eetlepels limoensap, tabasco, ½ rode ui
Gourmetten met vleesreepjes in drie smaken
250 g varkensvleesreepjes, 1 theelepel shoarmakruiden, ½ groene paprika, 1 theelepel Gyroskruiden, 2 gemberbolletjes, 1 tomaat, 2 eetlepels amandelen (blanke)
Gourmetten met speciaal gemarineerd vlees
1 varkenshaas, 1 biefstuk, 1 lamsboutlap, 1 teentje knoflook, 2 theelepels sambal, snufje peper, 1½ eetlepel ketjap manis, snufje zout
Kalfsoester met pittige mangosalsa
4 kalfsoesters (à 125 gram), 1 sinaasappel, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels wokolie, 1 mango (rijpe), 1 rode peper, 2 bosuitjes, 2 eetlepels koriander (vers, grof
Varkensrollade op zijn paasbest
350 g varkensfiletrollade (gekruid), 1 dl kookroom, 1½ stengel bladselderij (in stukken gesneden), 1 teentje knoflook (grof gesneden), ½ eetlepel groene kruiden
Plakjes Teriyaki varkenshaas
400 g varkenshaas, 1 dl ketjap manis, 5 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 eetlepel gemberwortel (verse, geraspt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 lenteuitje (in dunne
Hete balletjes met pittige tomatensaus
200 g rundergehakt, 2 eetlepels koffieroom, snufje zout, 1 grote vleestomaat, snufje peper, 2 eetlepels paneermeel, 1 ui, 4 eetlepels olie, 5 eetlepels chilisaus
Toscaanse kalfsrolletjes met mozzarella
12 plakken kalfsfricandeau , 1 mozzarellakaasje , 12 blaadjes basilicum , 6 tomaten (gedroogde) , snufje peper (versgemalen) , 12 blaadjes sla (niet al te grote bladeren)
Gevulde varkensrollade
250 g varkensfilet (aan 1 stuk), 100 g oesterzwammen, 2 blaadjes groene kool, ½ bosje waterkers (of klein zakje), 1 eiwit (losgeklopt), ½ eetlepel aardappelmeel, snufje
Lamsbout met tijm en rozemarijn
1 lamsbout (ca. 1½ kg, met bot), 3 takjes rozemarijn (verse), 5 teentjes knoflook (in plakjes), 3 dl bouillon (groente), 5 sjalotjes (in vieren)