Bereiding
Gemarineerde biefstuk met sinaasappel
- Snijd de biefstuk in heel dunne plakjes.
- Boen de halve sinaasappel onder de koude kraan goed schoon. Rasp ca. een kwart van het oppervlak van de schil fijn. Pers de halve sinaasappel uit.
- Meng 1 eetl. ketjap met het sinaasappelsap, de geraspte schil en de sambal. Marineer de biefstuk, minimaal 45 minuten in deze marinade.
Chinese gemarineerde varkenshaas
- Snijd de varkenshaas in heel dunne plakjes.
- Meng ½ eetl. ketjap met suiker en de Chinese kruiden, bestrijk hiermee de plakjes varkenshaas en laat ze minimaal 45 minuten trekken.
Gemarineerd lamsvlees met knoflook
- Snijd de lamsboutlapjes in heel dunne plakjes.
- Meng de wijn met het fijngeperste teentje knoflook, de Italiaanse kruiden, een snufje zout en een snufje peper. Marineer het lamsvlees minimaal 45 minuten in deze marinade.
Tip
– Zitten er veel mensen om de tafel, verdeel dan alles over meerdere, kleine schaaltjes. Zet ook verschillende kannetjes olie en meerdere schaaltjes boter klaar. Dat geeft ‘rust’ aan tafel!
– Gourmetpannetjes zijn meestal voorzien van een antiaanbaklaag, daardoor is voor het bakken slechts heel weinig olie of boter nodig.
– Gerechtjes, waar kaas overheen gestrooid is, kunnen onderop het gourmetstel gratineren. Op die manier kan ook brood worden getoost.
– Met lekkere salades op tafel is het gourmet helemaal af.
– Voor meerdere gasten kunnen de recepten eenvoudig verdubbelen, voor minder gewoon halveren.
Wist u dat…
Zet diverse garnituren op tafel om met het vlees mee te bakken. Voor bij de biefstuk bijvoorbeeld: stukjes lente-ui en partjes sinaasappel; voor bij de varkenshaas stukjes ui, reepjes Chinese kool en partjes tomaat; en voor bij het lamsvlees gevulde olijven en uiringen.
- 2 personen
- 65 minuten
Ingrediënten
1 varkenshaas
1 biefstuk
1 lamsboutlap
1 teentje knoflook
2 theelepels sambal
snufje peper
1½ eetlepel ketjap manis
snufje zout
1 theelepel Chinese kruiden
½ dl witte wijn
1 theelepel Italiaanse kruiden
½ sinaasappel
2 theelepels suiker
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: