
Biefstuk van de kogel met peterselie
Haal de biefstukken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Neem een koekepan waar de biefstukken in passen, verwarm deze op hoog vuur. Verminder de warmtebron

Zoete ribkarbonades
8 dunne ribkarbonades, 4 takjes tijm (vers of 1 theelepel gedroogd), snufje peper, 6 eetlepels bloem, snufje zout, 2 eetlepels boter (of 1 eet. olie), 1 stevige appel

Mini gehaktbrood van de BBQ
Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Doe het gehakt in een kom en breng dit op smaak met zout en peper. Voeg de gesneden ui en knoflook toe, samen met de

Hamlap op Oosterse wijze
Meng alle ingredienten voor de marinade in een kom. Leg de hamlappen in een keukenschaal, doe hier de marinade op.dek af met plastic folie en laat minstens 1 uur

Runderborst
Neem je een runderborst van 2 kilogram voor 4 personen, dan moeten er wel hele grote vleeseters aan tafel zitten. Het voordeel van zo’n groot stuk is dat je met het vlees

Krokante kalfszwezerik
Door de zwezerik eerst te pocheren wordt deze steviger. Daarna wentel je hem voor het bakken lekker door de bloem, zodat hij extra krokant wordt. Zet een schone bak in de

Steak tartaar met truffelmayonaise
Om steak tartaar te maken kun je in principe alle biefstukdelen gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar bavette van een hollands rund. Het vlees is iets stugger dan de

Schouderkarbonade met rode bietjes
De varkenskarbonade bakken op matig vuur met de boter en olie. Na 2 tot 3 minuten de karbonade keren met vleestang verder kleuren in weer 2 tot 3 minuten en vuur laag

Gegrild kalfsribstuk
Grote delen, zoals dit kalfsribstuk, zijn eigenlijk veel makkelijker te bereiden dan wanneer het vlees geportioneerd is. Door de kerntemperatuur te meten heb je een veel

Porchetta
Een bekende Italiaanse bereiding die je hier steeds vaker tegenkomt. Als je stuk buikspek te klein is om mooi op te rollen, snijd je het in (vlinderen) en klap je het

Varkenshaas met dragon-peperboter
2 varkenshaasjes (à 250 gram), 1 teentje knoflook, 2 eetlepels zonnebloemolie, 3 eetlepels teriyakisaus, 1 eetlepel abrikozenjam, 50 g boter (zachte), 1 eetlepel dragon

Saltimbocca
Zet de blokjes boter in de koelkast, want die moeten straks goed koud zijn om er een mooie saus mee te maken. De rest van de boter doe je alvast in een grote koekenpan.