Bereiding
Hybride hamburgers en andere hybride vleesproducten zijn deels vlees en deels plantaardig. Je kunt ze eenvoudig zelf maken, bijvoorbeeld met champignons. Zo weet je precies wat erin zit!
Het mooie van champignons, maar ook van andere paddenstoelen, is dat ze neutraal van smaak zijn. Ze sluiten qua kleur goed aan bij bereid vlees en qua textuur en vochtgehalte (mondgevoel) mengen ze goed met vlees. En net als het vlees nemen ze gemakkelijk de smaak aan van de specerijen die je toevoegt.
- De fijngehakte paddenstoelen 4 minuten aanbakken in de pan met klein beetje olie.
- De kimchi fijnsnijden, door een zeef drukken om het vocht kwijt te raken.
- Het gehakt mengen met de eidooier, kimchi en de paddenstoelen.
- Vormen in platte of ovale schijf.
- Bak de burgers in gelijke delen olie en boter: 10 tot 12 minuten om te garen.
Heerlijk met een garnituur van gekonfijte rode ui, ‘little gem’-sla en gesneden tomaat.
Kimchi: gefermenteerde groenten, meestal kool, uit de Koreaanse keuken. Het lijkt wat op onze zuurkool en je kunt het kant-en-klaar kopen of zelf maken. Maak je het zelf, dan is het even wat werk. Zelfs al is het niet heel moeilijk. Groot voordeel is dat je een grote hoeveelheid kunt maken, die je door het fermenteren heel lang kunt bewaren. Er staan veel recepten online, zoals dit Kimchi-recept van Culy.
Binnenkort vind je hier ook een bereidingsvideo!
5 personen
20 minuten
Ingrediënten
300 gr half-om-half gehakt (gekruid of zelf te kruiden)
100 gr kimchi
120 gr gehakte paddenstoelen
1 Eidooier