Bereiding
Een hybride hamburger is net als andere hybride vleesproducten deels vlees en deels plantaardig. Je kunt deze hamburger eenvoudig zelf maken, bijvoorbeeld met champignons. Zo weet je precies wat erin zit!
Het mooie van champignons, maar ook van andere paddenstoelen, is dat ze neutraal van smaak zijn. Hun kleur sluit goed aan bij bereid vlees en qua textuur (mondgevoel) en vochtgehalte mengen ze goed met vlees. En net als het vlees nemen ze gemakkelijk de smaak aan van de specerijen die je toevoegt.
- De fijngehakte paddenstoelen 4 minuten aanbakken in de pan met klein beetje olie.
- De kimchi fijnsnijden, door een zeef drukken om het vocht kwijt te raken.
- Het gehakt mengen met de eidooier, kimchi en de paddenstoelen.
- Vormen in platte of ovale schijf.
- Bak de burgers in gelijke delen olie en boter: 10 tot 12 minuten om te garen.
- Beleg je favoriete broodje met de burger en toppings/sauzen waar je van houdt.
Heerlijk met een garnituur van gekonfijte rode ui, ‘little gem’-sla, gesneden tomaat en wat bieslook.
Kimchi: gefermenteerde groenten, meestal kool, uit de Koreaanse keuken. Het lijkt wat op onze zuurkool en je kunt het kant-en-klaar kopen of zelf maken. Zelf maken is niet heel moeilijk maar wel even wat werk. Voordeel is dat je een grote hoeveelheid kunt maken, die je door het fermenteren heel lang kunt bewaren. Er staan veel recepten online, zoals dit Kimchi-recept van Culy.
Gekonfijte uien: fijngesneden uien op laag vuur glazig bakken in olijfolie en laten stoven met wat suiker en een scheut balsamico-azijn en/of wijn.
Een simpel recept vind je hier.
Meer hamburger
5 personen
20 minuten
Ingrediënten
300 gr half-om-half gehakt (gekruid of zelf te kruiden)
100 gr kimchi
120 gr gehakte paddenstoelen
1 Eidooier