Bereiding
- Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de paprika in heel kleine blokjes. Halveer de komkommer, schraap de zaadjes er uit en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes.
- Maak 8 bladeren ijsbergsla los van de krop, was ze en laat ze in een vergiet uitlekken.
- Verhit een wok op hoog vuur. Bak het gehakt met de currypasta in 5-6 minuten rul en knapperig bruin. Giet het teveel aan vet af.
- Roerbak de paprika 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur en schep de boxui, de komkommer, de koriander en de munt erdoor. Breng de salade op smaak met zout.
- Neem 4 slakommetjes en leg in ieder kommetje 2 in elkaar gestoken blaadjes ijsbergsla. Zet ieder slakommetje op een bord. Schep de gehaktsalade erin.
Lekker met pandanrijst.
Tip
Vervang de bosui door 2-3 eetlepels fijngehakte bieslook.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
500 g half-om-halfgehakt
3 bosuitjes
1 rode paprika (kleine)
½ komkommer
1 krop ijsbergsla (kleine)
1-2 eetlepels currypasta (Thaise)
2 eetlepel koriander (verse, grof gehakt)
2 eetlepels munt (verse, in reepjes)
snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: