Bereiding
Gehakt en noedels lenen zich uitstekend voor een snelle maaltijd met een Oosters tintje. De oestersaus is zoet van smaak maar heeft ook iets hartigs. Gecombineerd met de dikke, zachte Udon noedels – van oorsprong Japans – zet je een snelle en smakelijke maaltijd op tafel.
1. Haal het gehakt uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
3. Snij de bosui. Gebruik het witte gedeelte om mee te bakken met de groenten.
4. Bewaar het groene gedeelte om af te garneren.
5. Hak de pinda’s fijn.
6. Meng het gehakt met de kurkuma, gerookte paprikapoeder, korianderpoeder en limoenrasp.
7. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de uien met de knoflook aan.
8. Voeg het gehakt toe en rul het goudbruin.
9. Voeg de oestersaus en het limoensap toe en bak 1 minuut mee.
10. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 3 minuten mee.
11. Meng het gehakt en noedels goed door het geheel heen. Wanneer de noedels warm zijn, mag de pan van het vuur.
12. Maak de borden op met noedels en garneer af met het groene deel van de bosui en de pinda’s.
Eventueel een limoenpartje of wat verse koriander erbij doen het ook goed.
Eet smakelijk!
Lekker met: Wakame zeewier salade (o.a. te koop bij de supermarkt) of in olie geroerbakte grove spinazie met wat knoflook, een half vers rood pepertje en wat zout uit de molen.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
• 500 gr rundergehakt of half om half
• 1 zak roerbakgroenten
• 300 gram Japanse Udon noedels
• 1 bosui
• 1 ui gesnipperd
• 3 teentjes knoflook fijn
• ½ limoen rasp en het sap
• 1 theelepel kurkuma
• 1 theelepel gerookte paprikapoeder
• 1 theelepel korianderpoeder
• 4 eetlepels oestersaus
• Peper en zout
• Olijfolie
• Handje ongezouten pinda’s