Bereiding
- Verwarm de boter en de olie in de braadpan op middelhoge temperatuur.
- Bak hierin de pancetta licht uit.
- Snij de ui, bleekselderij, wortel en tomaten in blokjes.
- Hak de knoflook fijn.
- Voeg de ui en bak deze glazig.
- Doe de bleekselderij, wortel en de knoflook erbij en bak het even lekker aan.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin.
- Voeg de rozemarijn, nootmuskaat, oregano en tomatenpuree erbij en bak dit even mee.
- Nu kunnen de rode wijn, melk en tomaten, runderbouillon en laurier ook in de pan.
- Laat het mengsel op matig vuur warm worden met de deksel op de pan.
- Met de deksel op de pan mag de Bolognese saus nu 3 uur zachtjes pruttelen op zeer lage temperatuur.
- Roer af en toe door en voeg zo nodig extra runderbouillon toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de saus met de pasta en bestrooi met Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.
Tip: Als je de saus één nachtje in de koelkast zet wordt de saus nog voller van smaak.
4 personen
200 minuten
Ingrediënten
1 kg rundergehakt
40 gram boter
2 eetlepels olijfolie
200 gram pancetta
2 grote uien
2 stengels bleekselderij
2 winterwortels
2 tenen knoflook
2 theelepels rozemarijn (gedroogd)
0,5 theelepel nootmuskaat
2 theelepels oregano (gedroogd)
2 kleine blikjes tomatenpuree
400 ml rode wijn
200 ml melk
10 tomaten
300 ml runderbouillon
3 eetlepels verse basilicum blaadjes
Parmezaanse kaas
Pasta