Provençaalse hamlappen in tomatensaus
4 hamlappen, 1 blikje tomatenpuree (á 68 g), 1 blik witte bonen (boterbonen, netto á 400 g), 1 blik tomatenblokjes (netto á 400 g), 100 g spekblokjes, 2 eetlepels bloem,
Plakjes Teriyaki varkenshaas
400 g varkenshaas, 1 dl ketjap manis, 5 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 eetlepel gemberwortel (verse, geraspt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 lenteuitje (in dunne
Pittige speklapjes met ananas
4 speklappen (á 100 g), 2 theelepels sambal badjak, 2 eetlepels roerbakolie, 1 kleine ananas, 6 bosuitjes, 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt), snufje zout, snufje
Pittig speklapje
4 dunne speklappen, 2 eetlepels gembersiroop, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels peperkorrels (rode), 4 eetlepels sherry (cream), 4 eetlepels olie, snufje peper, 2 lenteuitjes
Pittig gehaktbrood met lente-uitjes en koriander
500 g rundergehakt, 1 bosje lenteuitjes, 50 g paneermeel, 1 ei, 2 eetlepels sambal brandal, 4 eetlepels mangochutney, 2 eetlepels koriander (fijngehakt), zout, peper
Hete balletjes met pittige tomatensaus
200 g rundergehakt, 2 eetlepels koffieroom, snufje zout, 1 grote vleestomaat, snufje peper, 2 eetlepels paneermeel, 1 ui, 4 eetlepels olie, 5 eetlepels chilisaus
Hartige taart
Verwarm de oven voor op 175°C. Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak hierin het gehakt in ca. 5 minuten rul. Voeg knoflook en preiringen toe en bak deze ca. 5 minuten
Penne pasta met slavink en kaassaus uit de oven
4 slavinken 300 g pasta (penne) 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 2 eieren 2½ dl room 1 dl melk 150 g geraspte kaas (jonge) 2 eetlepels bieslook
Hartige gebakjes met spek, ui en gedroogde tomaat
100 g ontbijtspek (in plakjes), 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 grote ui, 4 tomaten (gedroogd, op olie, en 2 eetlepels van de olie), 6 eetlepels roomkaas (vers, met
Gehakt met toverbrij
40 g rundergehakt, 4 eetlepels bruine bonen (uit een pot, ca. 75 g), ½ appel (ca. 50 g), 1 theelepel margarine (plantaardige), staafmixer
Thaise salade met gehakt uit de wok
500 g half-om-halfgehakt , 3 bosuitjes , 1 rode paprika (kleine) , ½ komkommer , 1 krop ijsbergsla (kleine) , 1-2 eetlepels currypasta (Thaise) , 2 eetlepel koriander
Thaise lamscurry met gekruide rijst
500 g lamsboutlappen , 2 uien, 1 teentje knoflook, 5 peperkorrels (zwarte) , 1 dl yoghurt (volle) , 1 eetlepel tomatenpuree , 1 eetlepel currypasta (rode) , 5 eetlepels