
Griekse gevulde tomaten – Yemista
Om 3 grote of 4 middelgrote tomaten te vullen Kook vooraf de rijst. Was de tomaten en snijd er aan de bovenkant een kapje af. Bewaar de kapjes. Lepel de binnenkant uit de

Köfte kebab
Snipper het teentje knoflook fijn. Daarna met de overige ingrediënten mengen en daar een gehaktrol van maken Steek de spiesen door de gehaktrollen Garen in ca. 12-15 min.

Kalfskotelet met groene groenten
Was de groenten en snij ze voor De krieltjes koken of bakken en de groenten 5-7 min roerbakken (begin met krieltjes, die hebben meer tijd nodig) Randjes van de kotelet

Ossenhaas (haasbiefstuk) met jus
Haal de haasbiefstukken uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen Dep de haasbiefstukken droog met een stukje keukenpapier Verwarm een koekenpan met dikke bodem

Gebakken kogelbiefstuk met haricots verts en kriel
Haal de kogelbiefstukken ui de koeling en laat op kamertemperatuur komen Dep de kogelbiefstukken droog met een stukje keukenpapier Verwarm een koekenpan met dikke bodem

Kalfs T-bone
Haal de Kalfs T-bone uit de koelkast, laat op kamertemperatuur komen Dep het vlees droog met een stukje keukenpapier Meng de groenten met olijfolie in een ovenschaal. Doe

Runderentrecote met paprika
Haal het vlees een half uur voor gebruik uit de koelkast Smelt de boter in de pan en doe de olie erbij Bak de entrecote op middelhoog vuur ca. 3 minuten per kant Haal

Durum (dürüm) kebab van procureur
Kebab zie je tegenwoordig overal. Het betekent ‘vlees’ in het Turks en wordt in de meeste eettentjes bereid met lamsvlees, kalfsvlees of kip. Toch leent ook varkensvlees

Vitello Tonnato met olijven
Vitello Tonnato, ofwel kalfsvlees met een tonijnmayonaise. Een verrassende combinatie van vlees en vis, bomvol smaak. Het gerecht komt van oorsprong uit het noordwesten

Cordon bleu van kalfsschnitzel
Zelf cordon bleu maken is niet ingewikkeld! Met een goede bereiding is een gepaneerde cordon bleu knapperig van buiten en mals van binnen. Haal het vlees een half uur

Babi pangang buikspek
1. Maak kruislinks inkepingen van 1 cm op de zwoerdkant van het buikspek. 2. Alle ingrediënten voor de marinade mengen en wrijf het buikspek in met de marinade. 3. Zet in

Voorgegaarde worst met tomatensalsa
Haal het vlees een half uur voor bereiden uit de koelkast. Omwikkel de worsten met het ontbijtspek of katenspek. Meng de ingrediënten voor de salsa. Smelt de boter in de