Malse mediterrane beenham
Meng de sinaasappelsap, zout, provençaalse kruiden, knoflook, sjalotjes, rode wijn azijn, rasp van 2 sinaasappels en wat peper in een schaal. Leg de beenham in de
Friese rundvleesrolletjes
4 runderriblappen (dun en platgeslagen als een schnitzel, ca. 100 g), 100 g rundergehakt, 20 g kaas (kruidnagelkaas, geraspt), 1 ei (eiwit en dooier gescheiden), 1
Huisgemaakte slavink met zongedroogde tomaten en pesto
Haal het gehakt een half uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Snijd de lente-ui fijn en hak de zongedroogde tomaten fijn. Meng het gehakt met
Indonesische saté speklapjes
4 speklappen (dunne, magere, 1 cm dikte), 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel kruidenmix (voor satémarinade, zakje van Conimex), 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel
Boerenkool met worst
1 kilo aardappelen, 600 g boerenkool (gesneden), 1 rookworst, 125 g spekblokjes, juspoeder, 2 dl melk, 50 g boter, snufje zout en een snufje peper.
Moors lamsrack
Steek de BBQ aan om te grillen; zorg voor een hoge temperatuur (220 graden) en werk het liefst met een gietijzer rooster. Smeer de lamsrack in met olijfolie. Grill de
Huisgemaakte kalfsbitterballen
Stap 1: Kalfspoulet garen (2 uur + 2 uur wachttijd) Doe de kalfspoulet in de kalfsbouilon en laat dit 1.5 tot 2 uren zachtjes pruttelen tot het lekker zacht is. Laat het
Aardappelpreisoep met rookworst
1 rookworst (à 250 gram), 2 eetlepels boter, 225 g prei (in dunne ringen), 750 ml runderbouillon, 300 g aardappels (geschild en in kleine blokjes), 2 theelepels tijm, 150
Speklapjes Louisiana panko style
Oer-hollandse speklapjes, lichtpittige Cajunkruiden uit Louisiana en Japanse panko. Een internationaal trio dat jou zeker gaat bekoren! Haal de speklappen een half uur
Erwtensoep
1 hamschijf, 3 spareribs, 1 rookworst, 1 laurierblaadje, ½ eetlepel peperkorrels, 2 bouillonblokjes, 1 kleine knolselderij, 2 grote aardappels, 1 prei, 1 blik doperwten
Wienerschnitzel
Klop het ei los met 2 eetl. water in een diep bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Wentel het vlees eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit
Procureur gevuld met appeltjespaté
750 g procureur (ontbeende schouderkarbonadestuk), 50 g appels (gedroogde), 75 g runderlever, 75 g rundergehakt, 75 g speklap, 1 eetlepel gembersiroop, 100 g katenspek,