Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen in vlees
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid

      Voedingswaarde

      • Eiwit
      • Mineralen
      • Vetten
      • Vitamines
      Lees meer over voedingswaarde
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Kalveren
      • Runderen
      • Schapen en geiten
      • Varkens
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer
    • Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
    • Blogs
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / In de keuken /

Blussen recepten

Filter:

Vleessoort

Soort gerecht

Gebruikersmoment

Kooktechniek

Moeilijkheidsgraad

Reset de filter

Huisgemaakte kroketten

Zelf kroketten maken is even wat werk, maar als ze klaar zijn heb je wel wat speciaals! Snijd het vlees voor de of kroketten in hele kleine stukjes. Smelt boter in een

döner kalfsvlees

Döner kalfsvlees

Haal het vlees een half uur voor bereiden uit de koelkast. Doe voor de saus de knoflook, citroensap, mayonaise, crème fraîche en de verse kruiden in een kom en meng dit

Babi ketjap

Babi ketjap van hamlappen

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Verhit de olie in de pan en bak de blokjes in 2 porties bruin. Doe al het vlees weer in de pan en voeg de ui

Jachtschotel varkensnek

Jachtschotel van varkensnek (procureur)

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak een puree van de aardappelen met de melk en de boter. Schep de blokjes appel hierdoorheen. Bak in 50 gram boter de uien aan. Voeg

katenhaasje

Katenhaasje met romige cidermosterdsaus

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Pel de knoflook en pers uit. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de katenhaasjes om en om goudbruin en gaar

nuggets schouderkarbonade

Nuggets van schouderkarbonade

Snij de schouderkarbonades in grote stukken, bestrooi met de Caribische kruiden. Meng het eiwit met yoghurt, gember, kurkuma rode peper. Haal de stukjes vlees eerst door

blinde vink

Huisgemaakte blinde vink

Voorbereiden: andijviestamppot Blinde vink Meng het gehakt met zout, peper, ei en beschuit. Verdeel in 4 porties. Leg de varkensfilet lapjes tussen plastic folie en sla

hachee rundvlees

Runderhachee uit de slowcooker

Haal het vlees een half uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarmd de boter in de braadpan en bak de riblappen in 3 porties bruin. Haal het vlees uit de pan, bak daarna

procureur rollade

Procureur rollade met gnocchi

Procureur rollade met gnocchi: gebraden op z’n Italiaans met venkel, sinaasappel, olijven en gnocchi.   Verdeel de tijm en rozemarijn over de procureur en bind op met

Gehaktbrood

Gehaktbrood met ei, omwikkeld met spek

Verwarm eerst de oven voor op 190°C. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paprika, wortel en bleekselderij

Bavette Andalusia

Verwarm de oven op 175 °C hete lucht. Droog de bavette met keukenpapier. Smeer het vlees rondom in met de zonnebloemolie en bestrooi met de kruiden. Laat 30 min marineren

bavette

Bavette met rucolasalade

Haal de bavette tijdig uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Zorg dat de barbecue op middelmatige temperatuur is, ca. 130 graden. Smeer de bavette in met een

  • 1
  • …
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • …
  • 60

De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in:

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}