Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen in vlees
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid

      Voedingswaarde

      • Eiwit
      • Mineralen
      • Vetten
      • Vitamines
      Lees meer over voedingswaarde
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Kalveren
      • Runderen
      • Schapen en geiten
      • Varkens
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer
    • Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
    • Blogs
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / In de keuken /

Blussen recepten

Filter:

Vleessoort

Soort gerecht

Gebruikersmoment

Kooktechniek

Moeilijkheidsgraad

Reset de filter

Tournedos met ontbijtspek

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Omwikkel elke tournedos met 2 plakken ontbijtspek en zet dit vast met slagerstouw. Verwarm de boter in de pan.

Beef Wellington

Beef Wellington

Beef Wellington is een gerecht van luxe runderbiefstuk (ossenhaas) in bladerdeeg, gegaard in de oven. Het bladerdeeg zorgt dat vocht niet uit het pakketje verdwijnt,

gepeperde stoofschotel

Gepeperde stoofschotel met kidneybonen

Deze gepeperde stoofschotel met rundvlees en bonen smaakt voortreffelijk en is een rijke, vullende maaltijd. Aangevuld met geroosterde groenten of een mooie salade kun je

pokebowl biefstuk

Pokebowl met biefstukpuntjes Mexicaanse stijl

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de biefstukpuntjes in de schaal en meng met de marinade. Laat dit 2

Duitse biefstuk

Duitse biefstuk met uienchutney

Duitse biefstuk Alle ingrediënten snijden; de biefstuk heel fijn snijden tot een fijne tartaar Alles mengen behalve de olie 4 ballen van maken, iets plat drukken, ca. 1,5

Boeuf Bourguinon

Boeuf bourguinon uit de slowcooker

Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast. Bak het spek in 1 eetlepel olie. Haal de spekjes uit de pan. Bak in het spekvet de ui en wortel goudbruin. Haal

Varkensfricandeau

Varkensfricandeau met paddenstoelen-roomsaus

Voorbereiden: de varkensfricandeau eerst sous vide garen in ca. 4 uur op 90 graden. Haal de varkensfricandeau uit de sous vide en het vacuüm. Dep het vlees een beetje

Varkenslapjes met frisse groente

Groente voorbereiden Snijd de groente, kook beetgaar en plaats ze in koud water. Meng onder het koken de groente marinade. Leg de groente in de marinade om te laten

Ovenschotel varkensvleesreepjes

Ovenschotel van varkensvleesreepjes met aardappelpuree

Voorbereiden: aardappelpuree Meng de varkensreepjes, ui, knoflook,olie, Provençaalse kruiden, zout, peper en laat dit 20 min marineren. Wok het gemarineerde vlees op een

kalfsentrecote met hasselback aardappel

Kalfsentrecote, geroosterde courgettes en hasselback aardappel

Bereid eerst de aardappels en courgette uit de oven Laat ondertussen de kalfsentrecotes op kamertemperatuur komen. Verwarm (tien minuten voor de eindtijd van de

Bieflapjes met gorgonzolasaus

Malse bieflapjes met gorgonzolasaus

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de pan en doe 50 gram boter en de olie in de pan. Laat dit heet worden op middelhoge temperatuur. Bak

Shoarma in rotivel

Shoarma in rotivel

Voorbereiden De little gem sla in de lengte doormidden snijden en op de snijkant bakken in olie. Pof de tomaatjes in de pan of oven. Bak de rotivellen een minuutje droog

  • 1
  • …
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • …
  • 60

De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in:

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}