Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Pel de knoflook en pers uit.
- Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de katenhaasjes om en om goudbruin en gaar in ongeveer 25 minuten. Draai regelmatig om.
- Kook de zoete aardappelen in weinig water gaar en giet af. Houd warm met de deksel op de pan.
- Maak intussen de saus. Verhit een steelpan en bak de helft van de spekjes uit, voeg de knoflook toe, fruit aan en blus af met cider. Voeg de mosterd toe en roer de aanbaksels los. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zwarte peper en laat inkoken tot de gewenste dikte.
- Was en snijd de appels in partjes, verwijder het klokhuis. Bak de rest van de spekjes uit in een koekenpan. Voeg de appel en cranberries toe en voeg nog 1 el roomboter toe. Schep de appel en cranberries door de spekjes en laat het geheel een paar minuten bakken. Roer als laatste de pijnboompitten erdoor.
- Schep de rest van de roomboter door de aardappelen en voeg de melk toe. Stamp de aardappelen fijn tot een gladde puree. Rasp de Parmezaanse kaas en schep er door.
- Schep de puree op een voorverwarmd bord en leg daarop het katenhaasje. Schep de gebakken appel ernaast en de saus over het vlees. Garneer met peterselie.
- 4 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
- 4 katenhaasjes*
- 100 gr spekblokjes
- 750 gr zoete aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 75 gr roomboter
- 250 ml cider (appelwijn)
- 4 el mosterd
- 100 ml slagroom
- 3 el volle melk
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 3 rode appels
- 75 gr gedroogde cranberries
- 50 pijnboompitten
- peterselie* Katenhaasjes zijn kant-en-klaar te koop, of zelf te maken door een varkenshaasje te omwikkelen met katenspek.
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: