Kalfsworstjes met pompoenstamppot
Deze stevige stamppot smaakt net even anders door de zoete aardappel gecombineerd met pompoen. De sappige kalfsworstjes zijn gemaakt van gekruid kalfsgehakt. Verse
Rib-eye met whiskysaus
Een rib-eye heeft een klein randje vet en is – goed bereid – supermals. Met een mooi stuk puur vlees zit je bij de vleesliefhebbers meestal wel goed voor een
Kalfstartaar met crème fraîche en groene kruiden-pestodressing
Deze kalfstartaar is heerlijk als voorgerecht bij een feestelijk diner, bijvoorbeeld met de kerstdagen. Een variatie op de traditionele steak tartaar van rundvlees,
Zuurkoolschotel met verse knakworst
Schil en snijd de aardappels. Spoel de zuurkool kort onder de koude kraan in een zeef en knijp goed uit. Grof snijden op een snijplank. Zet de aardappels voor de puree
Spaghetti Carbonara ‘tradizionale’
Spaghetti Carbonara is een heerlijk Italiaans pastagerecht dat bekend staat om zijn eenvoudige ingrediënten en geweldige, romige smaak. Waar het gerecht van oorsprong
Stifado uit de oven
Stifado is een klassiek runderstoofgerecht uit de Griekse keuken. Grote smaakmakers in het gerecht zijn een flinke hoeveelheid meegestoofde kleine uitjes en specifieke
Gehakt en noedels in oestersaus
Gehakt en noedels lenen zich uitstekend voor een snelle maaltijd met een Oosters tintje. De oestersaus is zoet van smaak maar heeft ook iets hartigs. Gecombineerd met de
Hybride hamburger
Hybride hamburgers en andere hybride vleesproducten zijn deels vlees en deels plantaardig. Je kunt ze eenvoudig zelf maken, bijvoorbeeld met champignons. Zo weet je
Brisket slow uit de oven
De brisket is een groot stuk vlees van de runderborst. Niet het meest malse deel van de koe, maar met een lange garing wordt dit vlees superzacht en smaakvol. Denk voor
Kalfsvlees Ceasar salade
Kalfsvlees misstaat niet bij een goed gevulde Ceasar salade. Licht verteerbaar en zacht van smaak is het een heerlijke, voedzame aanvulling op alle andere ingrediënten.
Ossobuco met Gremolata
Ossobuco is een heerlijk Italiaans gerecht dat meestal wordt bereid met kalfsschenkel. Het gerecht komt van origine uit de Italiaanse regio Lombardije, rond de stad
Feestelijke en malse runderlappen
Een runderlap is een stuk rundvlees dat behoort tot de relatief betaalbaardere rundvleessoorten. De term rundelap kan verwarring zaaien, omdat er verschillende soorten