Thaise lamscurry met gekruide rijst
500 g lamsboutlappen , 2 uien, 1 teentje knoflook, 5 peperkorrels (zwarte) , 1 dl yoghurt (volle) , 1 eetlepel tomatenpuree , 1 eetlepel currypasta (rode) , 5 eetlepels
Lamshaas met gorgonzolasaus
400 g lamshaas , 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook , 150 g gorgonzola, 250 g peultjes , 2½ dl slagroom, 2 eetlepels olie , snufje zout , snufje peper (versgemalen)
Lamshaas met gember
400 g lamshaasjes, 100 g peultjes, 3 bosuitjes, 1 limoen, 3 cm gemberwortel, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels roerbakolie
Lamsgehakt op Griekse wijze
500 g lamsgehakt, 2 teentjes knoflook (geperst), 4 eetlepels Gyroskruiden, 2 eieren, 75 g feta (in blokjes), olijfolie
Lamsfilet met muntmarinade
4 lamshaasjes, 2 eetlepels muntsaus (uit een potje, ca. 20 g), 1,2 liter water, 2 bouillonblokjes (kruiden), 2 eetlepels soepgroenten (boeren)
Lamscurry met amandelen
500 g lamspoulet, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 125 g amandelen (blanke), 50 g boter, 2 theelepels kerriepoeder
Lamsboutlapjes met balsamicojus
4 lamsboutlappen, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 50 g boter (of margarine), 2 theelepels tijm (verse)
Lamsbout met tijm en rozemarijn
1 lamsbout (ca. 1½ kg, met bot), 3 takjes rozemarijn (verse), 5 teentjes knoflook (in plakjes), 3 dl bouillon (groente), 5 sjalotjes (in vieren)
Lamsbout met nieuwe krielaardappeltjes en Zaanse mosterdjus
1 lamsbout (zonder bot), 100 g boter, 4 eetlepels slaolie, 1½ kilo krielaardappels (nieuwe, geschrapt), zout, peper
Lamsborstlapjes met abrikozen
500 g lamsborstlappen, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel djinten (komijn), 2 uien, 3 tomaten, 125 g abrikozen (gedroogde)
Javaanse lamslapjes met ketjap
500 g lamsschouderlappen (of lamsborstlappen), snufje peper, 3 eetlepels olie, 2 uien (fijngesnipperd), 2 teentjes knoflook (geperst)
Indiase lamsreepjes met naanbrood
500 g lamsvleesreepjes, 1 ui, 2 cm gemberwortel (verse), 1 limoen, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 teentje knoflook