Kalfs Likkepot
100 g kalfsgehakt, 3 eetlepels olijfmayonaise, 1 sjalotje, 2 eetlepels kappertjes, paar druppels worcestershiresaus
Indiase lamsreepjes met naanbrood
500 g lamsvleesreepjes, 1 ui, 2 cm gemberwortel (verse), 1 limoen, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 teentje knoflook
Hamburgers met mozzerella
4 hamburgers, 1 bosuitje, 1 mozzarellakaasje, 1 vleestomaat, 1 eetlepel olijfolie
Hamburgers met avocado en krokante bacon
200 g rundergehakt, 4 plakjes bacon, 4 broodjes (hamburgerbroodjes), ½ eetlepel tacokruiden, 4 blaadjes sla
Ham- en eicocotjes
4 plakjes schouderham, 4 lenteuitjes, 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt), snufje zout
Lekker pittige kebab of cevapcici met pittige tomatensaus
Een lekker Mediterraans hapje dat gebaseerd is op de kebab. De kebab kom je door de hele Balkan tegen op het menu en is een soort van heerlijk gekruide, plat geslagen
Zaanse gehaktkroketjes
100 g half-om-halfgehakt, 1 eetlepel bloem, ½ eetlepel peterselie (fijngehakt), 25 g kaas (jongbelegen, aan één stukje), olie (om te frituren), ½ eetlepel gehaktkruiden
Fricandeaubruschetta met avocadosalsa
12 plakjes varkensfricandeau, ½ avocado (rijpe), 2 perziken (halve, uit blik), ½ rode peper, 1 eetlepel pijnboompitten, 2 eetlepels limoensap, 2 teentjes knoflook, 5
Fondue met gehaktballetjes en frisse groene kruidensaus
500 g varkensgehakt, 1 dl mayonaise, ½ dl zure room, ½ eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), 1 eetlepel bieslook (verse, fijngehakt), ½ eetlepel munt (verse,
Engelse sandwichlunch met driehoeksandwiches
4 plakjes bacon, 50 g paté (roompate), 2 plakjes cornedbeef, 6 boterhammen (witte casino boterhammen), ½ bakje tuinker, 4 plakjes tomaat, 4 eetlepels geraspte kaas (jong
Enchillades con carne
200 g half-om-halfgehakt, 1 ei (losgeklopt), 75 g champignons (schoongeborsteld en in plakjes), 2 rode chilipepers, 25 g boter, 75 g kaas (in reepjes), 8 blaadjes sla, 2
Empanadas met pittig rundvlees
150 g rundergehakt, ½ ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 15 g boter, 1 eetlepel olijfolie, 25 g amandel (schaafsel), 25 g rozijnen, ½ theelepel kaneel,