Bereiding
- Roer in een kom de mayonaise, zure room, peterselie, bieslook en munt tot een frisse groene kruidensaus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Kneed in een kom het gehakt, ui, ei, zout en peper door elkaar en rol hier ca. 40 kleine balletjes van. Rol de gehaktballetjes door de bloem.
- Verwarm de olie in de fonduepan tot 190°C. Steek een gehaktballetje aan een fonduevork en bak de gehaktballetjes één voor één in ca. 4 minuten goudbruin en gaar.
- Leg het gebakken gehaktballetje op een bord en schep er wat frisse groene kruidensaus over.
Lekker met stokbrood en salades.
Deze balletjes doen het ook uitstekend bij gourmet of steengrill.
- 4 personen
- 80 minuten
Ingrediënten
500 g varkensgehakt
1 dl mayonaise
½ dl zure room
½ eetlepel peterselie (verse, fijngehakt)
1 eetlepel bieslook (verse, fijngehakt)
½ eetlepel munt (verse, fijngehakt)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
1 kleine ui (fijngehakt)
1 ei
3 eetlepels bloem
Fonduepan voor 2/3 gevuld met plantaardige olie
Fonduevorken
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: