Willekeurige recepten

Bekijk alles
Kalfszwezerik met groene salade en asperges

Kalfszwezerik met groene salade en asperges

500 g kalfszwezerik, 2 eetlepels citroensap, 200 g asperges (groene), 7 eetlepels olijfolie (extra vierge), 2 eetlepels basilicum (verse, fijngehakt), 3-4 eetlepels

Kalfslever met appel en rozijnen

Kalfslever met appel en rozijnen

4 plakken kalfslever (à 100 g), 100 g rozijnen, bloem, 60 g boter (of margarine), 1 appel (in plakken), 4 eetlepels appelsap, 1 eetlepel allesbinder, snufje zeezout en

Knapzakjes met kerriegehakt

Knapzakjes met kerriegehakt

600 g rundergehakt, 1 ui, 2 theelepels kerriepoeder, 1 teentje knoflook, 16 vellen filodeeg, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sesamzaad, snufje peper, snufje zout,

Thaise gehaktballen met kokossaus

250 g kalfsgehakt, 2 eetlepels geklutst ei
, 1½ eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus of neem sojasaus)
, ½ kleine limoen
, ½ theelepel sesamolie
, 1½ eetlepel Red Curry

Thaise lamscurry met gekruide rijst

Thaise lamscurry met gekruide rijst

500 g lamsboutlappen
, 2 uien, 1 teentje knoflook, 5 peperkorrels (zwarte)
, 1 dl yoghurt (volle)
, 1 eetlepel tomatenpuree
, 1 eetlepel currypasta (rode)
, 5 eetlepels

Schouderkarbonadestuk met knoflookaardappelen

1 kilo schouderkarbonade (zonder bot), 2 dl cider, 2 eetlepels Provençaalse kruiden, snufje zout, 7 eetlepels olijfolie, 50 g boter, snufje peper, 1½ kilo aardappels, 12

Kalfstong met rode portsaus

Verhit wat olijfolie in een hoge pan en fruit alle groente even een minuut of vijf. Doe dan de kruiden erbij en roer nog even door. Leg vervolgens de kalfstong op de

Runderrollade met tomaten

600 g doorregen runderrollade, 10 teentjes knoflook, 500 g tomaten (tros), 10 takjes basilicum, 2 eetlepels pesto (rode), snufje zout en een snufje peper.

Varkenshaas met gemengde groenten en kruidenboter uit de braadzak

2 varkenshaasjes, snufje zwarte peper (versgemalen), 450 g soepgroenten (boeren), 75 g kruidenboter, snufje zout, 1 braadzak

Baklap met peper-limoenkruiden

Baklap met peper-limoenkruiden

1 rode ui, 1 teentje knoflook, 1 groene peper, 4 tomaten (tros), 1 limoen (bij voorkeur biologisch), 4 baklappen (à 100 gram), 1 theelepel 5 kruidenpoeder, 2 eetlepel