Bereiding
- Snijd de ham in reepjes, de tomaat in kleine stukjes en de lente-uitjes in smalle ringen.
- Verwarm 1 eetl. boter en bak hierin de lente-uitjes 2 minuten op een laag vuur.
- Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut mee.
- Voeg de reepjes ham toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Vet 2 kleine souffléschaaltjes (cocotjes) in met boter en schep het hammengsel erin.
- Breek de eieren boven de schaaltjes. Zet de schaaltjes in een pannetje met daarin een laag kokend water (au bain marie). Laat de eieren op een matig vuur in ca. 12 minuten stollen.
- Roer de crème fraîche los met het bieslook, een snufje zout en een snufje peper.
- Neem de schaaltjes uit de pan en schep de gekruide crème fraîche over de eieren.Lekker met ‘soldaatjes’: in puntjes gesneden witbrood, in boter bruin gebakken.
Tip
Meest voorkomende eiergerechten
- Gekookte eieren bij het ontbijt (zacht 4-5 minuten, hard 8-10)
- Gebakken eieren bij ontbijt of lunch
- Omelet met ham of spek bij ontbijt, lunch of licht diner
- Roereieren met ham bij ontbijt of lunch
- Gepocheerde eieren bij ontbijt, lunch of als voorgerecht
Wist u dat…
Op verpakte eieren staat de soort kippeneieren vermeld zoals scharreleieren, vrije-uitloop-eieren of volière-eieren. De maat van eieren wordt met letters aangegeven: S (small, minder dan 53 g), M (medium), L (large), XL (extra large, meer dan 73 g)
- 2 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
4 plakjes schouderham
4 lenteuitjes
1 eetlepel bieslook (fijngeknipt)
snufje zout
2 eieren
g boter
snufje peper
1 tomaat
2 eetlepels crème fraîche
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: