Rendang
Doe olie in de pan Voeg er de gehakte ui, knoflook, pepers en de boemboe aan toe Voeg het vlees in blokjes toe en laat verder kleuren Doe de bouillon en kokosmelk erbij
Makkelijke plaattaart met worst en broccoli
Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Smeer een grote bakplaat in met boter Bekleed met bakpapier en smeer nogmaals in. Bedek de bakplaat met plakjes deeg. Zorg dat het goed
Robuuste braadworst met stamppot
Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast. Maak met de gekookte aardappels gekookte snijbonen en de melk een lekkere smeuïge stamppot. Houd de stamppot
Zachte kalfsoester met bosui en gember
Haal de kalfsoesters een half uur van tevoren uit de koelkast. De bosui in dunne ringetjes snijden en de knoflook fijn hakken (of persen). Verwarm de pan voor op
Kalfsrib-eye met mosterdsaus
Jouw rib-eye rood, medium of rose? Check het met een kerntemperatuurmeter of de handtest De kalfsrib-eye’s een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen. De
Bearnaisesaus
Bearnaisesaus is heerlijk bij zowel, rund-, kalf- of varkensvlees. Het wordt ook wel een “zenuwensaus” genoemd, je moet het namelijk wel goed doen! We hebben
Biefstuk Wellington
4 biefstukken (á 100 g), snufje peper (uit de molen), 8 velletjes filodeeg (ca.15x15 cm), 80 g roomkaas (met mierikswortel), 6 eetlepels boter en 4 takjes tijm.
Italiaanse rundergehaktbal
Zie ook de bereidingsvideo onder de bereidingswijze. De ui fijn snipperen, en aanzweten (niet kleuren) in de pan met beetje olie. De ui uit de pan halen en laten
Ossenhaas met pit
De ossenhaas 30 minuten van te voren uit de koelkast halen. De venkel blancheren in bouillon en in parten snijden. De helft van de kappertjes bakken in olie. De
Varkenshaas met sinaasappel
500 g varkenshaas (ca. 2 stuks), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, snufje zout, 1 dl sinaasappelsap, 3 eetlepels marmelade (sinaasappel), 1 eetlepel honing, snufje
Sous vide Picanha
Picanha is lekker van de BBQ in Brazilië, maar misschien nog wel lekkerder als je dit malse stuk vlees zelf sous vide gaart! Zorg ervoor dat er een mooie vetlaag op de
De runder pot pie
Zet een stoofpan op het vuur (of de slowcooker, wanneer je die hebt, op het aanrecht) en doe hier het vlees met de uien in. Braad het vlees kort aan op hoog vuur, terwijl