Moors lamsrack
Steek de BBQ aan om te grillen; zorg voor een hoge temperatuur (220 graden) en werk het liefst met een gietijzer rooster. Smeer de lamsrack in met olijfolie. Grill de
Procureur gevuld met appeltjespaté
750 g procureur (ontbeende schouderkarbonadestuk), 50 g appels (gedroogde), 75 g runderlever, 75 g rundergehakt, 75 g speklap, 1 eetlepel gembersiroop, 100 g katenspek,
Runderborst
Neem je een runderborst van 2 kilogram voor 4 personen, dan moeten er wel hele grote vleeseters aan tafel zitten. Het voordeel van zo’n groot stuk is dat je met het vlees
Gegrild kalfsribstuk
Grote delen, zoals dit kalfsribstuk, zijn eigenlijk veel makkelijker te bereiden dan wanneer het vlees geportioneerd is. Door de kerntemperatuur te meten heb je een veel
Porchetta
Een bekende Italiaanse bereiding die je hier steeds vaker tegenkomt. Als je stuk buikspek te klein is om mooi op te rollen, snijd je het in (vlinderen) en klap je het
Wrap van bavette met een bite
Om de chimichurrisaus te maken: Gooi alle ingrediënten behalve de olie in de blender of staafmixer en even kort blitzen tot het een dikke puree is. Hierna olijfolie
Rollade met kidneybonensalade en paddestoelen
750 g doorregen varkensrollade (ca. Ø12 cm), 4 eetlepels balsamicoazijn, 4 eetlepels olie, 2 eetlepels sesamzaad, 2 eetlepel ketjap manis, 250 g paddestoelen (bos), 1
Thaise babi pangang
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal en laat de procureur hier minimaal een half uur in marineren. Keer het vlees minimaal 1 keer om tijdens dit half
Buikspek uit de snelkookpan
Doe alle groente in de snelkookpan met wat boter en laat ze even lekker glazig worden. Leg hierna het buikspek op de groenten en giet dan de bouillon erbij, totdat het
Buikspek uit de oven of van de barbecue
Verwarm de oven of BBQ (indirecte methode) voor op 180 C. Leg het stuk vlees, met de vette kant boven, op een rek op een bakplaat in de oven. Op de BBQ gebruik je een
Gebraden varkensnek
Varkensnek wordt vaak gebruikt voor pulled pork of om een lekkere doorregen rollade van te maken. In dit geval wordt de nek geroosterd om er mooie plakken van te snijden.
Fricandeau gestoofd in bier met kruidkoek en mosterd
Haal het vlees 30 min voor bereiding uit de koelkast. verhit de boter in de braadpan tot deze nog licht schuimig is en braadt de varkensfricandeau rondom aan in ca 2 min.