
Bereiding
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de paprika en tomaten in stukjes.
- Marineer het vlees met de Al-Andalus kruiden en snij de Chorizo in reepjes.
- Verwarm de boter in de pan op middelhoge temperatuur..
- Bak de chorizo aan in de boter.
- Bak het vlees rondom bruin.
- Voeg de knoflook en ui toe en bak deze even mee.
- Nu de paprika erbij en dit nog 3 minuten meebakken.
- Voeg de tomaten en de rijst toe.
- Bak dit tot de rijst glanzend is.
- Voeg de bouillon toe en breng dit al roerend aan de kook.
- Laat dit op een lage temperatuur in ca 10 minuten gaar koken op laag vuur met het deksel op de pan.
- Roer af en toe om.
- Maak voor er bij een salade met gemengde sla, komkommer, bleekselderij, olijven en olijfolie.
- Maak de rijst af met peper en zout naar smaak.
6 personen
30 minuten
Ingrediënten
2 eetl Al-Andalus kruiden
50 gram boter
200 gram Chorizo
800 gram Hamblokjes of reepjes (van verse hamlap)
2 teentjes knoflook
2 grote uien
2 groene paprika's
3 tomaten
400 gram basimati rijst
1,4 liter runderbouillon
Zout
Peper
Voor de salade
1 potje zwarte olijven
1 zak gemengde sla
1 komkommer
1 stengel bleekselderij
Olijfolie