Recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Italiaanse bollen met varkensvleesreepjes en rode pesto

Italiaanse bollen met varkensvleesreepjes en rode pesto

400 g varkensvleesreepjes, 2 sjalotjes (fijngesnipperd), snufje peper (versgemalen), ¼ krop ijsbergsla, 4 Italiaanse bollen, 4 radijsjes (in plakjes), snufje zout, 25 g

Gevulde champignons met gehakt

150 g gehakt, 400 g champignons (grote), 1 theelepel gember (verse, geraspt), 1 lenteuitje (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap asin, 1½ eetlepel rijstazijn, ½ eetlepel

Varkensschnitzel met brie

Varkensschnitzel met brie

4 varkensschnitzels (ongepaneerd), snufje peper, 100 g brie, 2 tomaten, snufje zout, 2 eetlepels olie, 3 lenteuitjes

Spareribs met Mexicaanse saus

Spareribs met Mexicaanse saus

1½ kilo spareribs, 3 sinaasappels, 2 rode paprika's, 2 rode chilipepers, 3 teentjes knoflook (gepeld), ½ dl appelazijn, 2 eetlepels kruiden (Mexicaanse), 1 blikje

Ribkarbonades in mosterdjus

4 ribkarbonades (125 g stuk), 1 theelepel mosterd (grove), 50 g boter, snufje peper (versgemalen), 2 eetlepels bouillonpoeder

Lever met een rode wijnsaus

Lever met een rode wijnsaus

400 g varkenslever (in 8 dunne plakken)
, 3 dl melk
, 80 g boter
, 6 sjalotjes (gepeld en in vieren)
, 1 pot fond (vleesfond á 4 dl)
, 3 dl rode wijn (Chianti)
, 1

Griekse Souflaki met gegrilde groenten van de barbecue

Tip: Je kan ook een grill(pan) gebruiken in plaats van de BBQ. Snij de varkenslapjes in stukken van 4 x4 cm. Meng het vlees met de olie/kruiden marinade. Laat minimaal 2

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Klop het ei los met 2 eetl. water in een diep bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Wentel het vlees eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit

Varkensentrecote met kastanjechampignons en uienjalopeño-marmelade

2 varkensfiletlappen (125 g stuk), snufje zout, 3 kleine uien, snufje peper, ½ dl rode wijn, 2 eetlepels jalapenopepers (ingemaakte, in stukjes), 1 eetlepel zonnebloem

Griekse schnitzel met yoghurt-muntsaus

4 varkensschnitzels (ongepaneerd), 1 theelepel suiker, 1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel munt (verse, fijngehakt), 1½ dl yoghurt (Griekse), limoensap, ½ komkommer