Vlees informatie
Runderreepjes zijn gesneden van magere rundvleesdelen.
Omdat de reepjes zo dun zijn, is de bereidingstijd maar kort. Ze zijn vaak al gemarineerd.
Informatie over kalfsreepjes en varkensreepjes.
Runderreepjes zijn gesneden van magere rundvleesdelen.
Omdat de reepjes zo dun zijn, is de bereidingstijd maar kort. Ze zijn vaak al gemarineerd.
Informatie over kalfsreepjes en varkensreepjes.
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!
Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Omwikkel elke tournedos met 2 plakken ontbijtspek en zet dit vast met slagerstouw. Verwarm de boter in de pan.
250 g biefstuk (in kleine, korte, dunne plakjes gesneden), ½ ui (in ringen gesneden), 1 bosuitje (in halve ringen gesneden), ½ doosje shii-take (Japanse champignons)
4 biefstukken (à 125 g) , 8 tomaten (gedroogd, op olijfolie + wat van de olie) , 1 theelepel zwarte peper (grofgemalen) , 200 g champignons , 4 eetlepels
4 plakjes rosbief (dun gesneden) , 2 blaadjes sla • snufje peper , 2 broodjes (witte bolletjes) , 1 eetlepel zonnebloempitten, 1 eetlepel dille (fijngehakt, vers of
500 g tartaar, 1 oude boterham (witte), dl melk (halfvolle), 1 sjalotje, 1 ui (zoete), 2 teentjes knoflook, 1 bloemkool, 3 eetlepels koriander (verse, fijngehakt), 2
Verwarm de oven voor op 175°C. Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak hierin het gehakt in ca. 5 minuten rul. Voeg knoflook en preiringen toe en bak deze ca. 5 minuten
4 runderriblappen (dun en platgeslagen als een schnitzel, ca. 100 g), 100 g rundergehakt, 20 g kaas (kruidnagelkaas, geraspt), 1 ei (eiwit en dooier gescheiden), 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de ribeye in mooie, dunne reepjes (tip: leg de ribeye eerst even 20 min in de vriezer. Hierdoor kun je nog dunnere
500 g half-om-halfgehakt, ½ kopje melk, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 boterhammen, 3 eetlepels gehaktkruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 g boter, 1 ei en 1 eetlepel
Haal het vlees ruim op tijd uit de koeling zodat het op kamertemperatuur kan komen. Bak de ossenhaas rondom bruin in bruisende boter. Haal het uit de pan en zet koud weg.
Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit