Vlees informatie
Runderreepjes zijn gesneden van magere, vaak malse rundvleesdelen. Bijvoorbeeld biefstuk- of rosbiefreepjes. Baklapjes kunnen ook. Vlees in reepjes zijn ideaal om te ‘stir fryen’ (roerbakken) in een beetje olie in een wok.
Omdat de reepjes zo dun zijn, is de bereidingstijd maar kort. Ze zijn vaak al gemarineerd.
Waar komen runderreepjes vandaan?
Vooral van de wat malsere, magere delen van het rund.
Tips voor Kopen en Bewaren
Let bij het kopen van vlees altijd op de THT-datum op de verpakking en bekijk of het vlees er fris uitziet, zonder verkleuringen. Bewaar het in de koelkast bij een temperatuur van 0-4°C . Denk er bij gesneden en/ of gemarineerde producten aan dat je ze minder lang in de koelkast kunt bewaren dan andere vleessoorten: 1 dag. Is het vlees al gebakken of gebraden dan blijft het 3 tot 4 dagen goed. Wil je het langer bewaren, rauw of bereid, dan kun je het veilig invriezen. Verpak het luchtdicht in plasticfolie of diepvrieszakken en label met de datum van invriezen. In de vriezer blijft het zeker tot 3 maanden houdbaar.
Lees al onze tips voor het kopen en bewaren van vlees.
Lees onze tips voor het invriezen en ontdooien van vlees.
Bereiden
Runderreepjes kom je tegen in uiteenlopende keukens. In de Oosterse, zoals bijvoorbeeld de Chinese of Thaise keuken, maar ook in Latijns-Amerika worden runderreepjes veel bereid. Hier zijn we er tegenwoordig ook helemaal op ingesteld. We wokken graag in Nederland en smalle, dunne vleeslapjes zijn heel snel klaar.
Recepten met runderreepjes
Informatie over kalfsreepjes en varkensreepjes.
Voedingswaarde runderreepjes
Rundvlees – en zeker de magere soort – past goed in een gezond voedingspatroon.