Vlees informatie
Riblappen zijn uitstekend vlees om te stoven tot draadjesvlees in tal van stoofgerechten. Je kunt voor draadjesvlees ook sucade- of runderlappen gebruiken, maar riblappen hebben een kortere stooftijd: minimaal 2 uur.
Het zijn de meest malse en wat vettere stukken stoofvlees. Een vetrandje kunnen desgewenst na het stoven worden weggesneden, zodat het wel zijn smaak heeft afgegeven.
Waar zitten riblappen?
Riblappen worden gesneden uit de dikke rib, het voorste deel van de ribben, in de buurt van de hals van de koe.
Hoelang moeten riblappen braden?
Riblappen moeten zeker 2 uur braden op laag vuur. Na twee uur kun je het vlees controleren om te zien of je het langer wilt laten sudderen. Hoe langer het opstaat, hoe zachter het vlees wordt.
Riblappen kopen en bewaren
Riblappen kun je vinden in de supermarkt of bij de slager. Eenmaal thuis is rundvlees aan een stuk in de koelkast tot een dag of vier te bewaren. In de vriezer blijft rundvlees zo’n zes maanden goed. Lees hier alles over het kopen en bewaren van vleesproducten.
Recepten met riblappen
Met riblappen kun je veel verschillende gerechten maken. Kijk hier voor meer recepten.