Recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Kleine gehaktbroodjes uit de Provençe

500 g varkensgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 2 uien (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), ½ ei (losgeklopt), 40 g paneermeel, 1 eetlepel kappertjes, 50 g zwarte

Roergebakken varkensvleesreepjes met ketjapsaus

400 g varkensvleesreepjes, 2 eetlepels olie, 1 dl ketjap manis, 1 rode paprika,  1 theelepel zwarte peper,  2 theelepels honing, 2 eetlepels citroensap

Pulled Pork van de barbecue

Haal het vlees bij voorkeur een uur van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak een heerlijke dry rub van verschillende kruiden of gebruik een

Schnitzelrolletjes met rauwe ham en banaan

4 varkensschnitzels (ongepaneerd en dun uitgeslagen), 4 plakken rauwe ham, 2 bananen (gehalveerd), 1 dl crème fraîche, snufje zout, snufje peper (versgemalen)

boomstammetjes met appel en creme fraiche

Boomstammetjes met appel en crème fraîche

4 boomstammetjes (á 125 g stuk), snufje peper (versgemalen), 1 dl appelsap, snufje zout, 1 appel (in schijfjes), 50 g boter, ½ dl crème fraîche

Speklappen met een krokant kruidenkorstje

4 speklappen (125 g stuk), snufje zeezou, 1 eetlepel peterselie (vers, fijngesneden), 2 eieren (losgeklopt), 6 oude boterhammen (wit, verkruimeld), 1 theelepel tijm, ½

Rookworst met gegrilde courgette en mosterddressing

1 rookworst, 1 dunne courgette, 6 eetlepels olijfolie, 2 theelepels mosterd (grove), 1 theelepel gembersiroop, 5 uien (Amsterdamse (pot), snufje zout, snufje peper

maisbroccolisaus met nasivlees

Maïsbroccolisaus met nasivlees

500 g nasi/bamivlees
, 500 g broccoli (kleine roosjes)
, snufje zout
, snufje peper (versgemalen)
, 3 eetlepels olijfolie
, 2 uien (fijngehakt)
, 2 teentjes knoflook

Italiaans gevulde paprika met gehakt

500 g varkensgehakt, 4 groene paprika's, snufje zout, 45 g boter (koude), 2 uien (fijngehakt)

Oost-West gepaneerde varkensschnitzel met limoen

 2 varkensschnitzels (ongepaneerde á 125 g), 25 g boter, klein stukje rode peper, 1 ei, 2 oude boterhammen (witte), ½ limoen, 25 g sesamzaad, ½ theelepel zout