Vlees informatie
Runderpoulet, soepvlees of bouillonvlees is allemaal hetzelfde. Het vlees is meestal gesneden van de platte bil. Smakelijk vlees in blokjes, uitermate geschikt om langzaam te verwarmen en optimaal smaak af te geven aan het gerecht/bouillon. Dus ook als stoofvlees is poulet geschikt.
Waar komt poulet vandaan?
Meestal van de borst of voorkant schouder. Dit deel is niet zo gespierd, wat het vlees relatief mals maakt en fijn van draad. Door die structuur wordt poulet na het stoven als het goed is zo zacht, dat het bijna smelt op de tong.
Hoe maak je poulet?
Het ligt eraan waarvoor je de poulet gebruikt. Als soepvlees kun je het eerst even aan braden voordat je het laat meepruttelen. En wist je dat ze er in Limburg Zoer Vleis mee maken? Het stoofvlees dat je daar in de snackbar bij je patatje kunt bestellen? Als stoofvlees kun je het bereiden zoals ander stoofvlees. Even aanbraden en vervolgens op een laag pitje langdurig laten garen. Het toevoegen van een zuur bestanddeel helpt het vlees mals te worden. Bekijk hier onze video over het bereiden van malse runderlappen.
Runderpoulet bewaren
In de vriezer blijft rundvlees zo’n zes maanden goed. Lees hier alles over het kopen en bewaren van vleesproducten.
Meer informatie over invriezen en ontdooien van vlees vind je hier.