
Bereiding
- Pocheer de zwezerik en verwijder de vliesjes, zoals beschreven op de achterzijde.
- Kook intussen de asperges in 4-5 minuten beetgaar. Klop een dressing van 1½ eetl. citroensap en 4 eetl. olijfolie, het basilicum en zout en peper.
- Snijd de zwezerik in plakken en bestrooi deze met zout en peper. Wentel de plakken door de bloem met kerriepoeder. Verhit 3 eetl. olijfolie en bak het vlees aan beide kanten in 2-3 minuten mooi bruin en knapperig.
- Schep de sla en asperges door de dressing en verdeel dit over 4 borden. Leg de gebakken zwezerik erop.
Lekker met knapperig ciabatta- of focacciabrood.
Tip
Verrijk de salade met halve kerstomaatjes en gemarineerde artisjokhartjes.
Wist u dat…
U kalfsvlees voor de bereiding het beste even kunt bebloemen? Dan krijgt het een mooiere korst en verliest het minder snel vocht.
4 personen
150 minuten
Ingrediënten
- 500 g kalfszwezerik
- 2 eetlepels citroensap
- 200 g asperges (groene)
- 7 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 2 eetlepels basilicum (verse, fijngehakt)
- 3-4 eetlepels bloem
- ½ eetlepel kerriepasta (milde)
- 200 g slasaus (groene slamelange)
- snufje zout
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!