Recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
Kalfsschnitzel saltimbocca

Kalfsschnitzel saltimbocca

4 kalfsschnitzels, 4 plakken rauwe ham (bijv. prosciutto), 8 blaadjes salie (vers), 2 eetlepels olijfolie, 1 dl witte wijn (droge) en een snufje peper

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

2 kalfsschnitzels (elk ca. 125 g ongepaneerd)
, 30 g boter
, 4 eetlepels paneermeel
, 1 ei
, 2 takjes peterselie
, 2 augurken
,  snufje peper
,  snufje zout
, ½ citroen

Kalfsoester met appel en rozemarijn

Kalfsoester met appel en rozemarijn

4 kalfsoesters, 3 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui, 2 appels (stevige), 2 theelepels rozemarijn (verse), 8 plakjes ontbijtspek, snufje zout en een snufje peper (versgemalen)

Kalfsoester met pittige mangosalsa

Kalfsoester met pittige mangosalsa

4 kalfsoesters (à 125 gram), 1 sinaasappel, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels wokolie, 1 mango (rijpe), 1 rode peper, 2 bosuitjes, 2 eetlepels koriander (vers, grof

Kalfskroketjes

400 g kalfspoulet, 1 liter bouillon (kalfs), 70 g boter (of margarine), 80 g bloem, 1 dl slagroom, 3 eieren (L), 3 eetlepel peterselie (fijngehakt), bloem, paneermeel,

Basilicumsoep met reepjes kalfslever

75 g kalfslever, 1 blik boterham (witte), 2 eetlepels pestosaus, 15 g bloem, snufje zout, snufje peper, 2 eetlepels olijfolie, 15 g boter,  4 dl vleesbouillon (1½ tablet,

Kalfsfricandeau met tonijnsaus

750 g kalfsfricandeau (aan 1 stuk), 2 theelepel tijm, 250 g soepgroenten, 150 g mayonaise, 1 blikje tonijn op olijfolie (à 185 g

Tapenade van olijven en roompaté

Tapenade van olijven en roompaté

200 g paté (room), 200 g olijven (knoflook)
, 1 theelepel citroensap
, 2 eetlepels kappertjes


Kalfskotelet met sinaasappelboter

4 kalfskoteletten, 100 g roomboter (zachte), 3 eetlepels olijfolie, 1 sinaasappel, 1 sjalotje (fijngehakt)

Kalfsmedaillons met gegratineerde mozzarella

Kalfsmedaillons met gegratineerde mozzarella

4 kalfsmedaillons (à 100 g), 1 mozzarellakaasje, 4 blaadjes basilicum, 20 g boter (of margarine), 1 eetlepel pesto (groene), snufje zout en een snufje peper