Bereiding
- Vet de ovenschaaltjes in met 10 g boter. Verhit 25 g boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook op zacht vuur. Voeg de kerriepoeder toe, fruit deze 1 minuut zachtjes mee en neem de pan van het vuur.
- Roer in een kom het uienmengsel door het gehakt. Voeg het broodkruim, melk, citroenrasp, citroensap, ei, abrikozen, pistachenoten, appel, rozijnen, amandelen, zout en peper toe en vermeng dit door het gehakt.
- Verdeel het gehakt over de ovenschaaltjes en strijk de bovenzijde glad. Stop in elk schaaltje met gehakt een laurierblad. Stoom in de stoompan het gehakt in circa 25-35 minuten gaar.
- Neem 4 borden en zet op elk bord een schaaltje Bobotie.
Lekker met gele rijst en broccoli.
- 4 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
500 g varkensgehakt
35 g boter
1 ui (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
1 eetlepel kerriepoeder
1 snee brood (oud, wit, verkruimeld)
½ dl melk
1 citroen (schil )
½ citroen (sap )
1 klein ei
100 g abrikozen (gedroogd, fijngesneden)
25 g pistachenoten (gepeld)
1 appel (geschild en grof geraspt)
1 eetlepel rozijnen
25 g amandelen (blanke, geroosterd en fijngehakt)
zout
zwarte peper (versgemalen)
4 laurierblaadjes
4 kleine ronde ovenschaaltjes
stoompan