Bereiding
- Laat de ananas-stukjes goed uitlekken en snij ze zeer fijn.
- Verkruimel de beschuiten. Meng het gehakt met de ananas, 1 ei, het beschuitkruim, het kerriepoeder, de peper en het zout.
- Verwijder de korsten van de boterhammen en verkruimel ze in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de kokos toe.
- Verkruimel op het laatst de cornflakes grof boven het brood/kokosmengsel.
- Klop 1 ei los met 1 eetlepel water.
- Maak 20 bolletjes van het gehaktmengsel en maak er platte driehoekjes van.
- Wentel de gehakt-nuggets door het losgeklopte ei en daarna door het cornflakesmengsel, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn.
- Verwarm de olie om te frituren tot 170°C. Frituur de nuggets, met hooguit zes tegelijk, in ongeveer 5 minuten goudbruin. Laten uitlekken. Warm of koud trakteren.
- 20 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
1 blik ananasstukjes (á 227 g)
2 beschuiten
500 g rundergehakt
2 eieren
75 g cornflakes
2 eetlepels kerriepoeder
2 oude boterhammen (witte)
50 g kokos (geraspt)
snufje zout
snufje peper
olie (om te frituren)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: