Bereiding
- Verhit een tosti ijzer of koekenpan met boter om straks je melts te kunnen grillen.
- Verwijder het membraan en de zeen van de longhaas en smeer hem dan flink in met peper en zout. Verhit olie in een tweede koekenpan en schroei het vlees aan beide kanten dicht. Maximaal drie minuten per kant is meer dan genoeg. Haal het vlees uit de pan en laat dit rusten onder aluminiumfolie
- Ondertussen beleg je de plakken brood met de truffelkaas en legt deze in de eerste koekenpan ( of onder je tosti ijzer), zodat de kaas even kan smelten.
- Was de boerenkoolbladeren onder de kraan en blancheer ze dan even een minuut in kokend water of onder een hete kraan (Quooker). Leg ze even op een stuk keukenpapier zodat ze wat minder vochtig worden en besprenkel ze licht met wat grof zeezout. Snij de dikke nerf uit het blad.
- Snij de longhaas ‘op de draad’ in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. We gaan nu de tosti opbouwen. Op twee plakken brood leg je de boerenkool op de gesmolten kaas en hierop leg je wat plakken longhaas. Maak dan een sandwich door de andere twee plakken brood op het vlees te leggen. Grill de twee sandwiches nog een minuut of twee en haal ze dan uit de pan. Snij de sandwiches diagonaal door (dan heb je van die driehoekjes) en serveer ze met een lekkere wasabi mayonaise.
- persoon
- minuten
Ingrediënten
- 300 gr longhaas
- 4 bladeren boerenkool (het hele blad dus niet de gesneden variant uit een zakje)
- 150 gr pittige truffelkaas, in plakken gesneden
- 4 stoere boterhammen (zuurdesem vind ik altijd lekker)
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: