
Bereiding
- Haal de kalfsrib-eye 30 minuten van te voren uit de koelkast.
- Verwarm de BBQ voor op 220 – 250 ˚C De kooltjes/briketten gloeien en zijn dan bedekt met een wit aslaagje. Je kan je hand, 10 centimeter boven het rooster, dan ongeveer 5 tot 6 seconden boven het rooster houden.
- Laat het rooster minimaal 10 minuten warm worden.
- Fruit de ui in de boter zonder te kleuren.
- Voeg witte wijn toe, breng aan de kook.
- Haal pan van het vuur en voeg de gorgonzola toe, roer tot een saus.
- Houd de saus warm.
- Smeer de kalfsrib-eye licht in met een dun laagje olijfolie, niet te veel.
- Grill het vlees tot 2 graden onder de gewenste kerntemperatuur of test de gaarheid met de hand.
- Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Lekker met bladspinazie en geroosterde zoete aardappel.
Combineer dit recept ook een met een sous vide bereiding!
4 personen
30 minuten
Ingrediënten
4 kalfsrib-eye's
Olijfolie
Peper
Zout
Voor de saus
50 gram gesnipperde ui
10 gram boter
150 cl witte wijn
150 gram gorgonzola
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!