Bereiding
- Haal de kalfsrib-eye 30 minuten van te voren uit de koelkast.
- Verwarm de BBQ voor op 220 – 250 ˚C De kooltjes/briketten gloeien en zijn dan bedekt met een wit aslaagje. Je kan je hand, 10 centimeter boven het rooster, dan ongeveer 5 tot 6 seconden boven het rooster houden.
- Laat het rooster minimaal 10 minuten warm worden.
- Fruit de ui in de boter zonder te kleuren.
- Voeg witte wijn toe, breng aan de kook.
- Haal pan van het vuur en voeg de gorgonzola toe, roer tot een saus.
- Houd de saus warm.
- Smeer de kalfsrib-eye licht in met een dun laagje olijfolie, niet te veel.
- Grill het vlees tot 2 graden onder de gewenste kerntemperatuur of test de gaarheid met de hand.
- Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Lekker met bladspinazie en geroosterde zoete aardappel.
Combineer dit recept ook een met een sous vide bereiding!
4 personen
30 minuten
Ingrediënten
4 kalfsrib-eye's
Olijfolie
Peper
Zout
Voor de saus
50 gram gesnipperde ui
10 gram boter
150 cl witte wijn
150 gram gorgonzola
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: