Diverse soorten vlees kunnen rauw gegeten worden. Velen van ons denken voornamelijk aan mager rund- of kalfsvlees, maar er zijn ook andere soorten vlees die we rauw kunnen eten. Vers varkensvlees kan bijvoorbeeld ook rauw gegeten worden, maar dat wordt niet zo snel gedaan. Vaak wordt de vraag gesteld of rauw vlees wel veilig is om te eten. Het antwoord is: ja en nee. Enkele vleessoorten worden verwerkt met de bedoeling om rauw gegeten te worden. Hiervoor zijn de microbiologische normen strenger. Zwangere vrouwen en mensen met een verminderde weerstand wordt afgeraden om rauw vlees te eten. Val jij niet in een van deze groepen, dan kun je al het goed verwerkte zachte rundvlees gewoon rauw eten.
Steak tartare is een heerlijk voorgerecht van rauw vlees dat je kunt maken met bijvoorbeeld rauwe ui, augurkjes, eigeel en mosterd. Hygiëne is extra belangrijk bij rauw vlees. Zorg altijd voor schone handen, messen en snijplanken. In dit artikel vertelt ‘Meat Mate’ Robert Verweij je meer over rauw vlees.