Wanneer je vlees gebakken hebt en uit de pan haalt, kun je van het vocht in de pan in no-time een lekkere jus maken. Voeg eerst een beetje extra vocht toe. De meeste mensen kiezen voor water of bouillon, maar je kunt ook een beetje wijn toevoegen. Dit zorgt voor een totaal andere smaak. Laat dit even sudderen en roer vervolgens met een spatel de aanzetsels op de bodem van de braadpan los. Wil je liever een wat dikkere jus? Dan kun je ervoor kiezen om wat bloem of maizena toe te voegen. Zorg er wel voor dat je dit eerst aanmaakt met wat water en voeg het daarna pas toe aan de pan. Je kunt zo zelf experimenteren met de dikte van de jus. Breng vervolgens de jus op smaak met wat zout, peper en (verse) kruiden. Als je bouillon hebt gebruikt als vocht, hoef je vaak geen zout meer toe te voegen. Heb je wat extra inspiratie nodig? Bekijk dan onze recepten voor lamskoteletjes met tuinkruiden-wijnjus en ribkarbonades in mosterdjus.