Recepten met kalfsvlees

Bekijk alles

Paksoi met rookworst uit de wok

1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes

Draadjesvlees kalfssukade

Draadjesvlees van kalfssukade

Draadjesvlees van kalfssukade met een Italiaans tintje!  Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiden, 3 uur sudderen. Haal een half uur voor bereiden de kalfssukade uit de

Kalfsschnitzel saltimbocca

Kalfsschnitzel saltimbocca

4 kalfsschnitzels, 4 plakken rauwe ham (bijv. prosciutto), 8 blaadjes salie (vers), 2 eetlepels olijfolie, 1 dl witte wijn (droge) en een snufje peper

Kalfslever met appel en rozijnen

Kalfslever met appel en rozijnen

4 plakken kalfslever (à 100 g), 100 g rozijnen, bloem, 60 g boter (of margarine), 1 appel (in plakken), 4 eetlepels appelsap, 1 eetlepel allesbinder, snufje zeezout en

Zelf bitterballen maken

300 g runderpoulet (gaar, of ander (soep)vlees/rund- of kalfsvlees), 2 dl bouillon (bij voorkeur zelf getrokken van rund- of kalfsvlees), 4 takjes peterselie

kalfsentrecote met hasselback aardappel

Kalfsentrecote, geroosterde courgettes en hasselback aardappel

Bereid eerst de aardappels en courgette uit de oven Laat ondertussen de kalfsentrecotes op kamertemperatuur komen. Verwarm (tien minuten voor de eindtijd van de

Kalfsschenkel met sinaasappel

Kalfsschenkel met sinaasappel

Kalfsschenkels zijn geweldig om te stoven! Na enkele uren zachtjes pruttelen, is de kalfsschenkel zo zacht geworden dat het vlees vanzelf van het bot valt. En heb je geen

Kalfstong met rode portsaus

Verhit wat olijfolie in een hoge pan en fruit alle groente even een minuut of vijf. Doe dan de kruiden erbij en roer nog even door. Leg vervolgens de kalfstong op de

Zachte kalfsoester met bosui en gember

Haal de kalfsoesters een half uur van tevoren uit de koelkast. De bosui in dunne ringetjes snijden en de knoflook fijn hakken (of persen). Verwarm de pan voor op

Kalfsoester met pittige mangosalsa

Kalfsoester met pittige mangosalsa

4 kalfsoesters (à 125 gram), 1 sinaasappel, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels wokolie, 1 mango (rijpe), 1 rode peper, 2 bosuitjes, 2 eetlepels koriander (vers, grof