Meer recepten met rundvlees

Bekijk alles
Mediterrane gehaktballetjes

Mediterrane gehaktballetjes

400 g half-om-halfgehakt
, 4 theelepels kappertjes (20 g)
, 4 tomaten (zongedroogde, op olie)
, 2 eetlepels olijven (groene)
, 2 stuks ansjovisfilet
, 1 ei
, snufje

Melt met longhaas en truffelkaas

Melt met longhaas en truffelkaas

Verhit een tosti ijzer of koekenpan met boter om straks je melts te kunnen grillen. Verwijder het membraan en de zeen van de longhaas en smeer hem dan flink in met peper

Feestelijke en malse runderlappen

Een runderlap is een stuk rundvlees dat behoort tot de relatief betaalbaardere rundvleessoorten. De term rundelap kan verwarring zaaien, omdat er verschillende soorten

Ossenhaas met pit

De ossenhaas 30 minuten van te voren uit de koelkast halen. De venkel blancheren in bouillon en in parten snijden. De helft van de kappertjes bakken in olie. De

Hamburger rundvlees

Hamburger uit de grillpan

Ook uit de grillpan is een hamburger heerlijk! De échte hamburger is gemaakt met 100% rundvlees. De truc is te zorgen dat je burger niet bij de eerste hap al uit elkaar

Enchillades con carne

Enchillades con carne

 200 g half-om-halfgehakt, 1 ei (losgeklopt), 75 g champignons (schoongeborsteld en in plakjes), 2 rode chilipepers, 25 g boter, 75 g kaas (in reepjes), 8 blaadjes sla, 2

stifado

Stifado uit de oven

Stifado is een klassiek runderstoofgerecht uit de Griekse keuken. Grote smaakmakers in het gerecht zijn een flinke hoeveelheid meegestoofde kleine uitjes en specifieke

Tartaar met een spaghettitorentje

Tartaar met een spaghettitorentje

1 tartaar (á 40 g of een half tartaartje)
, 1 kleine tomaat
, 2 worteltjes
, 1 theelepel margarine (plantaardige), 35 g spaghetti
, 1 eetlepel doperwten (diepvries)
, een

Tapenade van olijven en roompaté

Tapenade van olijven en roompaté

200 g paté (room), 200 g olijven (knoflook)
, 1 theelepel citroensap
, 2 eetlepels kappertjes


Huisgemaakte kroketten

Zelf kroketten maken is even wat werk, maar als ze klaar zijn heb je wel wat speciaals! Snijd het vlees voor de of kroketten in hele kleine stukjes. Smelt boter in een