Recepten met kalfsvlees

Bekijk alles

Roergebakken kalfsvlees met gekneusde peperkorrels en taugé, Chinese kool en gember

• 250 g kalfsschnitzel (ongepaneerd), 50 g taugé, 3 eetlepels sojasaus, 400 g Chinese kool, 2 eetlepels gembersiroop, 4 eetlepels zonnebloem olie, 1 eetlepel peperkorrels

kalfsvlees ceasar

Kalfsvlees Ceasar salade

Kalfsvlees misstaat niet bij een goed gevulde Ceasar salade. Licht verteerbaar en zacht van smaak is het een heerlijke,  voedzame aanvulling op alle andere ingrediënten.

Basilicumsoep met reepjes kalfslever

75 g kalfslever, 1 blik boterham (witte), 2 eetlepels pestosaus, 15 g bloem, snufje zout, snufje peper, 2 eetlepels olijfolie, 15 g boter,  4 dl vleesbouillon (1½ tablet,

Kalfsoester met pittige mangosalsa

Kalfsoester met pittige mangosalsa

4 kalfsoesters (à 125 gram), 1 sinaasappel, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels wokolie, 1 mango (rijpe), 1 rode peper, 2 bosuitjes, 2 eetlepels koriander (vers, grof

Toscaanse kalfsrolletjes met mozzarella

Toscaanse kalfsrolletjes met mozzarella

12 plakken kalfsfricandeau
, 1 mozzarellakaasje
, 12 blaadjes basilicum
, 6 tomaten (gedroogde)
, snufje peper (versgemalen)
, 12 blaadjes sla (niet al te grote bladeren)


Kalfsrib-eye met mosterdsaus

Jouw rib-eye rood, medium of rose? Check het met een kerntemperatuurmeter of de handtest De kalfsrib-eye’s een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen. De

döner kalfsvlees

Döner kalfsvlees

Haal het vlees een half uur voor bereiden uit de koelkast. Doe voor de saus de knoflook, citroensap, mayonaise, crème fraîche en de verse kruiden in een kom en meng dit

Kalfsborst gevuld met appelgehakt

750 g kalfsborst, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 60 g boter (of margarine), ½ kleine appel, 200 g kalfsgehakt, 15 g broodkruim (vers, wit)

Kalfskotelet met sinaasappelboter

4 kalfskoteletten, 100 g roomboter (zachte), 3 eetlepels olijfolie, 1 sinaasappel, 1 sjalotje (fijngehakt)

Saltimbocca

Saltimbocca

Zet de blokjes boter in de koelkast, want die moeten straks goed koud zijn om er een mooie saus mee te maken. De rest van de boter doe je alvast in een grote koekenpan.