Bereiding
- Meng het gehakt in een kom met de gehaktkruiden, 1 el bieslook, 1 ei en 3 el paneermeel.
- Vorm van het gehakt 12 balletjes en druk deze met de hand zo plat mogelijk.
- Snijd de rauwe ham in heel kleine stukjes en meng ze met de verse roomkaas en 1 el bieslook.
- Verdeel het ham-roomkaasmengsel in 12 porties. Neem telkens een platgedrukt balletje gehakt in de hand, leg er een portie van het ham-roomkaasmengsel op. Vouw het gehakt om het mengsel en druk de randen van het gehakt voorzichtig op elkaar zodat de kaas er niet meer uit kan.
- Klop het andere ei los. Haal de gevulde gehaktballen door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel.
- Laat ze in de koelkast minimaal 15 minuten opstijven.
- Verhit de olie om te frituren tot ca. 170°C. Frituur de gevulde gehaktballen (6 tegelijk) in de hete olie goudbruin en gaar (ca. 7 minuten) en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Lekker met aardappelpuree en gekookte worteltjes met dille.
Tip
In plaats van kalfsgehakt kan je ook lamsgehakt, rundergehakt of half-om-half-gehakt gebruiken.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
- 2 plakjes rauwe ham
- 500 g kalfsgehakt
- 150 g roomkaas
- 2 eieren
- 1 zakje gehaktkruiden
- olie (om te frituren, zonnebloemolie of arachaïde-oli)
- paneermeel
- 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt, vers of diepvries)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: