Willekeurige recepten

Bekijk alles
bacon-salami-quiche

Bacon/salami quiche

150 g salami (in plakjes), 150 g bakbacon (in plakjes), 1 aubergine, 1 eetlepel olie, 3 eieren, snufje peper, 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), 250 g

Japanse carpaccio met mieriksworteldressing

Japanse carpaccio met mieriksworteldressing

150 g ossenhaas (in dunne plakjes gesneden), 1 eetlepel gembersiroop, 5 cm prei, mespuntje mosterd (wasabi of andere scherpe mosterd), 1½ theelepel mierikswortelpasta, 2

Varkensentrecote met kastanjechampignons en uienjalopeño-marmelade

2 varkensfiletlappen (125 g stuk), snufje zout, 3 kleine uien, snufje peper, ½ dl rode wijn, 2 eetlepels jalapenopepers (ingemaakte, in stukjes), 1 eetlepel zonnebloem

Kalfsrib-eye

Kalfsrib-eye met groene kruidensaus

Haal een half uur voor bereiden het vlees uit de koelkast. Smelt boter in de pan en voeg de olie toe. Bak de ribeye aan beide kanten bruin in ca. 3 minuten per kant. Haal

ossenhaas haasbiefstuk jus

Ossenhaas (haasbiefstuk) met jus

Haal de haasbiefstukken uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen Dep de haasbiefstukken droog met een stukje keukenpapier Verwarm een koekenpan met dikke bodem

Varkensrollade met lekkere jus

Varkensrollade met lekkere jus

750 g doorregen varkensrollade, 2 takjes rozemarijn (of ½ theelepel gedroogde), 1 dl bouillon (warm), snufje zout, 1 teentje knoflook (gepeld), 5 eetlepels olijfolie

Schnitzelhapje van Roodkapje

40 g runderschnitzel, ¼ appel (is ca. 25 g), 2 aardappels (á 50 g), 2 theelepels margarine (plantaardige), 1 bietje (gekookt, á 50 g), rasp, staafmixer

Zaanse gehaktkaaskroketjes

Zaanse gehaktkroketjes

100 g half-om-halfgehakt, 1 eetlepel bloem, ½ eetlepel peterselie (fijngehakt), 25 g kaas (jongbelegen, aan één stukje), olie (om te frituren), ½ eetlepel gehaktkruiden

Kinderlunch met kids salade en sandwich-rolletjes

Kinderlunch met kids salade en sandwich-rolletjes

2 eetlepels leverpastei, 2 boterhammen (bruin casino brood), boter, 1 eetlepel rozijnen, 4 plakken gekookte worst, snufje zout, ½ eetlepel mayonaise, 2 eetlepels

Boerenpannetje met rookworst

2 eetlepels olie, 1 rode ui (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (geperst), 1 theelepel rozemarijn, 700 g krielaardappels (voorgekookt), 1 stengel prei (dikke, in dunne