Bereiding
- Pel de knoflook en pers hem boven de olie uit. Roer er de teriyakisaus, de jam en peper naar smaak erdoor.
- Leg het vlees in een lage passende schaal en schenk de marinade erover. Marineer het vlees minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast.
- Roer de boter met de dragon en de pepertjes door elkaar en vorm er met behulp van een stukje huishoudfolie een rolletje van.
- Snijd de boter met een scherp mes in dunne plakjes.
- Rooster de varkenshaasjes op het rooster boven de gloeiende barbecue in ± 10-12 minuten mooi bruin en gaar.
- Neem het vlees van de barbecue en laat het even rusten.
- Snijd het in plakjes en serveer met de dragon-peperboter.
Lekker met een gepofte aardappel en een bonensalade.
Tip
Vervang de dragon eens door een gelijke hoeveelheid fijngehakt korianderblad.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes (à 250 gram)
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels teriyakisaus
- 1 eetlepel abrikozenjam
- 50 g boter (zachte)
- 1 eetlepel dragon (verse, fijngesneden)
- 1 eetlepel groene pepertjes (potje)
- snufje peper (versgemalen)
- huishoudfolie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: