Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Varkenshaas met sinaasappel

Varkenshaas met sinaasappel

500 g varkenshaas (ca. 2 stuks), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, snufje zout, 1 dl sinaasappelsap, 3 eetlepels marmelade (sinaasappel), 1 eetlepel honing, snufje

Fricandeaubruschetta met avocadosalsa

12 plakjes varkensfricandeau, ½ avocado (rijpe),  2 perziken (halve, uit blik), ½ rode peper, 1 eetlepel pijnboompitten, 2 eetlepels limoensap, 2 teentjes knoflook, 5

Speklappen in citroenmarinade

4 speklappen (á 125 g), snufje peper (versgemalen), 1 theelepel citroenrasp, 1 teentje knoflook (geperst), 2 eetlepels citroensap, 3½ eetlepel olijfolie, 1 theelepel

Honing-mosterd filetlapjes

Honing-mosterd filetlapjes

4 varkensfiletlappen (á 125 g), 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, 1 theelepel dille (verse, fijngehakt), snufje peper (versgemalen),

tropische verrassingslunch met hamsandwich en maisbroodje

Tropische verrassingslunch met hamsandwich en maïsbroodje

2 plakken ham, 4 plakken boterhamworst (dikke), ½ mango (geschild en ontpit), ½ eetlepel mayonaise, 4 blaadjes sla, ¼ prei, 4 boterhammen (volkoren), 1 theelepel

Sesam spareribs

2 kilo spareribs, 3 teentjes knoflook (geperst), 6 eetlepels honing, 6 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel sesamolie, 2 eetlepels ketjap manis, ½ theelepel sereh (poeder,

Varkenslap met Thaise vissaus

Varkenslap met Thaise vissaus

500 g varkenslappen, 1 ui, 1 groene peper, 1 rode paprika, 1 limoen, 1½ eetlepel olie, 1 eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus), 2 blaadjes djeroek poeroet, snufje zout,

Indische fricandeau

750 g varkensfricandeau, 1 eetlepel olie (arachide), 1½ eetlepel citroensap, 1 eetlepel kruiden (saté), 50 g boter, 1 teentje knoflook

Nacho chips met pikante worstsalade

250 g gekookte worst, 3 kleine lenteuitjes, 6 eetlepels tomatenketchup, ½ theelepel komijnzaad (gemalen (djintin), 1/8 liter zure room, ½ theelepel oregano (gedroogde of

Italiaanse schnitzel met salie en Parmaham

Italiaanse schnitzel met salie en Parmaham

4 varkensschnitzels (ongepaneerd) 4 plakken parma ham 50 g boter 4 blaadjes salie (vers) snufje peper (versgemalen) 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)